BluesCruise 2019

Ce-i asta, mai întâi:

Hălăduim o zi întreagă (duminică, 1 septembrie) prin Delta Dunării. Cu muzicienii din festival, invitati, sponsori, presă și alți prieteni. Sculele sunt deja instalate, pianul si tobele sunt pe vapor, sunetul e brici. Cand au chef (și au, în fiecare an) muzicienii încing jam session, care durează cu orele.  Fain tare!

2019 marchează o premieră: și acest eveniment se deschide publicului.

De patru ani ne învârtim în jurul cozii. Nu știm cum să împăcăm capacitatea limitată a vaporului, cu numărul mare de doritori. Trei ani am restrâns numărul celor care participă la doar 80, atât cât poate duce nava de blues Cristina 10, administrată de prietenii noștri dela Hotelul Delta. (că veni vorba, dacă alergați după cazare, notați acest nume).

Apoi, am ales un vapor mai mare, de 150 de persoane.  Am fost mai mulți, așadar, însă nu am mai pătruns in Delta reală, ci am navigat pe Brațul Sfântu Gheorghe, până la mare. A fost frumos, dar nu am ajuns în sălbăticia locului.

Ne-am mai gândit, iar anul acesta avem soluția: oricine poate fi părtaș la BluesCruise.

Se întâmplă așa: artiștii, jurnaliștii și sponsorii (ce ne-am face fără vreuna dintre categoriile astea?!)  se vor îmbarca pe Cristina 10. Vor exista vaporașe, șalupe, chiar și catamaran. Oricine poate veni cu barca personală (ehe!).  În șir indian și pe drumuri sălbatice pornim către inima Deltei.

După o excursie de cam 2,5 ore (depinde de nivelul apei la final de vară), în care parcurgem un pic de Dunăre, Canalul 36, trecem pe lângă Scăunele, admirăm Lacul Nebunu, trecem prin zona lacurilor Meșter, Alb, Martin – zona cot Candura – Baclaneștii mari, unde ne și oprim.

Aici vaporul se înfige în stuf, iar vaporașele, șalupele și catamaranul, ancoreaza în jurul lui, formînd un veritabil amfiteatru pe apă. Pauză vreo 3 ore. Cântare mare. Se vede și se aude perfect. Middle of nowhere. Blues!

  

Către ora 15.30 ne repunem in mișcare către Tulcea. La ora 18 suntem înapoi.

Și gata.

Trebi tehnice:

Responsabil logistic pentru BluesCruise este Ciprian. El se ocupă de rezervări, el a făcut oferta de mai jos  și tot el se ocupă de borșul de pește și de prăjelile din diferite lighioane deltaice.

Oferta lui Ciprian dela  SAFCA DELTA TOURS sună așa:

Excursie o zi (orele 10-18) pe traseul de mai sus                                   – 100 lei/persoană

Masă pescărească pe ambarcațiune (Borș de pește și pește prăjit)     – 50 lei/persoană

Țuica și vinul sunt din partea casei.

Rezervările le puteți face aici:

cipriansafca@yahoo.com

Nota bene:

Deși cercul s-a deschis larg, locurile vor fi limitate, flota armatorului Ciprian nu e, totuși, sac fără fund. Nu lăsați pe ultima zi.

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
Set Youtube Channel ID