Pentru a opta săptămână consecutiv, un album rap s-a clasat în fruntea clasamentului Billboard 200, înregistrându-se astfel cea mai lungă perioadă de timp din ultimii trei ani în care un gen muzical s-a aflat pe primul loc în top. 

Albumul „A Boogie Wit da Hoodie” al lui Hoodie SZN s-a clasat pentru doua săptămână pe primul loc, după ce, în a patra săptămână de la lansare – încheiată pe 17 ianuarie – a fost vândut în 56.000 de unităţi, potrivit Nielsen Music. 

(FILES) In this file photo taken on November 4, 2018, A Boogie Wit Da Hoodie performs at the 2018 Complex Con at Long Beach Convention Center in Long Beach, California. The Bronx rapper has snagged the top spot on the US Billboard 200 chart after selling just 823 albums, and posting 83 million on-demand streams. Billboard, whose chart ranks the most popular albums of the week in the US, said on January 14, 2019, that A Boogie Wit Da Hoodie’s album „Hoodie SZN” climbed to the top with the equivalent of 58,000 sales for the week ending January 10. / AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Earl Gibson III

Această săptămână a reprezentat a opta în care un album rap a ocupat locul întâi, situaţie întâlnită ultima dată în iulie 2016, când „Views” al lui Drake a înregistrat performanţa de a petrece opt săptămâni pe prima poziţie.

Pe locul al doilea în Billboard 200 s-a clasat coloana sonoră a animaţiei „Spider-Man: Into the Spider-Verse”, în urcare un loc, după ce a fost vândută în 52.000 de unităţi în a cincea săptămână de la lansare.

Primele zece poziţii sunt completate de albume foste numărul 1.

Pe locul al treilea, în coborâre o poziţie, s-a clasat „I Am > I Was” al lui 21 Savage, cu 46.000 de unităţi vândute în a patra săptămână de la lansare.

„beerbongs & bentleys” al lui Post Malone a urcat un loc, până pe cinci, cu 43.000 de unităţi vândute în a 38-a săptămână, iar „Championships” al lui Meek Mill a coborât unul, până pe cinci, după ce a fost vândut în 42.000 de unităţi în a şaptea săptămână de la lansare.

Un loc a urcat şi coloana sonoră a filmului „A Star is Born”. Albumul cu piese interpretate de Lady Gaga şi Bradley Cooper s-a clasat pe şase, după a 15-a săptămână de top, când a fost vândut în 40.000 de unităţi. 

„Astroworld” al lui Travis Scott a coborât un loc, până pe şapte, cu 40.000 de unităţi vândute în a 24-a săptămână de la lansare, iar „Scorpion” al lui Drake şi-a menţinut poziţia, a opta, cu 39.000 de unităţi vândute în a 29-a săptămână.

Coloana sonoră a musicalului „The Greatest Showman” a urcat două poziţii, până pe nouă, cu 36.000 de unităţi vândute în a 58-a săptămână de la lansare.

Pe locul al zecelea în clasamentul american al albumelor s-a clasat „Dying to Live” al rapperului Kodak Black, în coborâre o poziţie, după ce a fost vândut în 35.000 de unităţi în a cincea săptămână de top.

Pentru a treia săptămână la rând, între primele 40 de albume clasate în top 200 nu există niciun debut. 

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multi-metric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de descărcări sunt egale cu un album).

Lasă un răspuns