Astăzi are loc prima probă a Bacalaureatului, examinarea scrisă la Limba şi Literatura Română. Pentru profesori şi elevi au fos tluate măsuri speciale având în vedere criza sanitară prin care trecem.

Este vorba despre examinarea scrisă la Limba şi Literatura Română. Candidaţii vor fi triaţi epidemiologic şi trebuie să ajungă în clasa de examinare cel mai târziu la ora 08.30.

La Bacalaureatul 2020 s-au înscris numai în prima sesiune peste 155.000 de candidaţi, cu aproximativ 20.000 de mai mulţi decât anul trecut, a anunţat ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

În judeţul Călăraşi, peste 2.400 de elevi sunt aşteptaţi să participe la examen. Luni, 22 iunie, este programată prima probă din examenul de bacalaureat, cea la Limba şi literatura română.

Având în vedere situaţia de anul acesta, generată de criza sanitară, pentru examenul de Bacalaureat 2020 mai bine de jumătate din băncile din săli vor dispărea. Asta pentru că ordinul ministerului spune că între bănci trebuie să fie o distanţă de doi metri, faţă spate, stânga, dreapta.

Înainte ca elevii să intre în clasă, toate suprafeţele, băncile, catedră, mânerele sau pervazul vor fi dezinfectate. De asemenea, elevii vor trebui să poarte mască şi li se va lua temperatura înainte de intrarea în şcoală.

Lasă un răspuns