Echipa națională de handbal feminin a României se întâlnește astăzi cu cel mai dificil adversar din principala grupă de la Euro 2018. România – Olanda se dispută astăzi, de la 19.00, la Nancy, în duelul singurelor echipe neînvinse la turneul final. 


Întâlnirea cu Olanda este cel mai dificil test pe care România îl are, până acum, la Euro 2018. Atât tricolorele, cât și batavele pregătite daneza Helle Thomsen au patru puncte, iar victoria ar echivala cu un pas uriaș spre semifinale pentru cine o obține. Duelul nu va fi deloc ușor!

Ambele echipe au încheiat prima fază a grupelor fără nicio înfrângere, iar Olanda este imediat în urma României în ceea ce privește cel mai bun atac – 90 de goluri înscrise, cu unul mai puțin decât România. 


Cristina Neagu și compania sunt conștiente că le așteaptă un nou meci foarte greu, poate mai greu decât a fost cel împotriva Norvegiei, câștigat categoric, miercuri, scor 31-23.

Olanda are două medalii la CM, argint (2015) și bronz (2017), și argint la Euro (2016). „Am văzut meciul Olanda – Spania. Olandezele au jucat foarte bine, a fost un meci în care au evoluat în viteză. Olanda este una dintre echipele în formă în ultimii ani.

Aş fi preferat un nou meci cu Norvegia”, a declarat Cristina Vărzaru pentru Digi Sport.

Pe lângă cel mai bun atac de la Euro 2018, precum și titlul de cel mai bun golgheter deținut de Cristina Neagu, echipa noastră mai are un uriaș atu – în poartă! 


Denisa Radu și Yulia Dumanska au avut prestații de-a dreptul fabuloase până acum!

În meciul cu Norvegia, Yulia, portărița ucraineană care a visat de mică să joace în poarta României, a scos și mingi imposibile.

Tânăra de 22 de ani a făcut o partidă extraordinară, hipnotizându-le pe campioanele europene. Yulia a vorbit despre performanțele de la Euro 2018, dar și despre visul ei, care este încă neîmplinit. România, bronz european în 2010, se duelează pentru un loc în semifinale cu Olanda, Spania, Ungaria, Germania şi Norvegia.

Primele două echipe din grupele principale se califică în careul cu aşi.

Programul României este următorul:

România – Olanda, 9 decembrie, ora 19:00

România – Spania, 11 decembrie, ora 19:00

România – Ungaria, 12 decembrie, ora 19:00 


Alte meciuri:

Ungaria – Germania, 9 decembrie, ora 16.00

Olanda – Norvegia, 11 decembrie, ora 16.00

Spania – Norvegia, 12 decembrie, ora 16.45  și

Olanda – Germania, ora 22.00

Grupa principală II

România 4p (+13)

Olanda 4p (+4)

Germania 4p (+2)

Norvegia 2p (+4)

Ungaria 2p (-10)

Spania 0p (-13) 

Lasă un răspuns