Naționala România va evolua cu medaliile de bronz pe masă la Euro 2018 de handbal feminin. Tricolorele luptă cu Olanda la Paris, duminică, de la ora 15.00 (în direct la TVR 1). 

România şi Olanda îşi vor disputa azi finala mică a Campionatelor Europene, la Paris. Va fi şansa „tricolorelor” de a-şi lua revanşa în faţa adversarelor, care le-au învins în grupa principală de la Nancy, acum exact 7 zile, 29-24. Miza acum este una infinit mai mare, echipa care câştigă urmând să urce pe podiumul de premiere.

Noi fără Neagu, ele fără Groot, Rozemalen şi Kramer

La al 8-lea meci la actualul turneu final, echipele îşi caută ultimele resurse pentru a trece „linia de sosire”.

„S-a acumulat oboseala, nu mai ai aceeaşi prospeţime, dar acest lucru se simte la toată lumea. Nu trebuie să căutăm scuze. Ci doar să ne gândim cum să găsim ultimele rezerve pentru a da totul în meciul de duminică. Iar la final să ne bucurăm de un rezultat mare”, a declarat Gabriela Perianu.

„România fără Neagu a arătat foarte bine în prima repriză a jocului contra Rusiei. Şi noi am jucat tot o repriză cu Franţa, după care am căzut. Va fi un meci foarte dificil pentru noi. Ne dorim să câştigăm încă o medalie, fie ea şi de bronz”, a declarat olandeza Estavana Polman.

Vor fi absenţe azi pe teren, România urmând să joace fără Neagu, iar Olanda fără pivotul Kramer și extrema Rozemalen. Conducătorul de joc Nycke Groot e şi ea incertă.

Naţionala „Țării lalelelor” a bifat al cincilea turneu final consecutiv în care a ajuns în semifinale, începând cu Mondialul din 2015, continuând cu Jocurile Olimpice 2016, cu CE 2016, CM 2017 şi terminând cu CE 2018. Au fost trei medalii pentru olandeze la aceste competiţii, două de argint şi una de bronz.

România poate câştiga al doilea bronz la campionatele continentale, după cel de la Europeanul din 2010.

 „7”-le de bază

  • România: Denisa Dedu – Laura Chiper, Ana Maria Dragut, Crina Pintea, Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Cristina Florică
  • Olanda: Tess Wester – Debbie Bont, Laura van der Heijden, Kelly Dulfer, Estavana Polman, Louise Abbingh, Martine SmeetsLasă un răspuns