Actorul şi muzicianul britanic Johnny Flynn a fost ales să-l înterpreteze pe regretatul David Bowie în filmul biografic ‘Stardust’, potrivit publicaţiei de specialitate The Hollywood Reporter.

Flynn, un actor nu foarte cunoscut de marele public dar care a avut roluri în seriale ca ‘Genius’ şi ‘Vanity Fair’, va conduce distribuţia acestui ‘biopic’ alături de actriţa americană Jena Malone, care o va interpreta pe Angie, prima soţie a muzicianului.

Din distribuţie va mai face parte şi Marc Maron, cunoscut de public din serialul ‘GLOW’ unde a jucat rolul directorului şi promotorului de lupte libere Sam Sylvia. În viitorul film Maron va interpreta un responsabil muzical legat de cariera lui Bowie.

‘Stardust’, care îl va avea ca regizor pe Gabriel Range şi un scenariu semnat de Christopher Bell, prezintă ascensiunea lui David Bowie în anii 70 şi crearea personajului său ‘alter ego’, Ziggy Stardust.

Considerat una dintre figurile cele mai carismatice şi mai cameleonice ale muzicii, David Bowie, decedat în 2016 la 69 de ani, este autorul unor piese memorabile precum ‘Hunky Dory’ (1971), ‘The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars’ (1972), ‘Low’ sau ‘Heroes’ (ambele din 1977).

Acest ‘biopic’ despre Bowie pare să urmeze recenta modă de la Hollywood a filmelor biografice despre mari vedete ale muzicii. Anul acesta a fost lansat cu mare succes ‘Bohemian Rhapsody’, un film despre Freddie Mercury în care actorul Rami Malek l-a interpretat pe legendarul solist al trupei Queen.

În mai va fi lansat în cinematografe ‘Rocketman’, un film despre cariera lui Elton John, iar săptămâna aceasta s-a anunţat că în Franţa se pregăteşte filmul ‘The Power of Love’ care va transpune pe marele ecran viaţa lui Céline Dion.

Lasă un răspuns