Shakshuka (ouă în sos de roşii) este o reţetă originară din Africa de Nord, şi este gătită tradiţional în Tunisia, Liban, Algeria, Maroc, Egipt, dar este înrudită şi cu unele feluri de mâncare din Turcia şi sudul Spaniei.
Această mâncare este ideală pentru mic dejun, brunch sau prânz, nu se prepară deloc dificil şi, mai mult ca sigur, ai toate ingredientele în frigider. Reteta Shakshuka
Ingrediente Shakshuka:
– şase ouă mari
– o ceapă galbenă mare, tocată
– doi ardei verzi, tocate
– şase roşii de vită, tocate
– o jumătate de cană de sos de roşii (aproximativ 118 ml)
– doi căţei de usturoi, decojiţi, tocaţi
– o linguriţă de coriandru
– o linguriţă de boia dulce
– o jumătate de linguriţă de chimen măcinat
– sare şi piper
– o linguriţă zahăr
– trei linguri de ulei de măsline
– un sfert de ceaşcă de frunze proaspete de pătrunjel
– un sfert de ceaşcă de frunze proaspete de mentă