Au mai rămas puține zile până când la Timișoara va începe cel mai mare festival de muzică retro organizat vreodată în România. Legendele muzicii anilor ’80-’90 vor urca, în perioada 31 mai- 2 iunie, pe scena impresionantă pregătită pe stadionul Dan Păltinișanu. 

CC Catch, Sandra, Sabrina, Thomas Anders (Modern Talking) sau SNAP sunt doar câțiva dintre artiștii care vin în România la începutul verii. Au rămas mai puțin de 10.000 de abonamente disponibile pentru ediția din 2019 a festivalului Diskoteka. Însă, în spatele așteptatului eveniment stau și câteva secrete, pe care organizatorii nu le-au dezvăluit până recent.

În faza de negocieri și semnări ale contractelor, au fost artiști care s-au îndoit că în Romania se organizează un eveniment de o asemenea amploare. Managementul Diskoteka a decis în acel moment, în lunaoctombrie mai exact, să achite onorariile integral tuturor trupelor și artiștilor. Un alt detaliu mai puțin cunoscut este că primul loc unde ar fi trebuit să se desfășoare Diskoteka a fost Iași, însă exista o suprapunere cu vizita Papei. S-a făcut un salt din est către vest într-o singura zi.

Pentru Diskoteka Festival au fost mobilizați sute de bodyguarzi care pe lângă forțele MAI vor veghea festivalul. Organizatorii au fost nevoiți să angajeze 6 bucătari din străînătate pentru a satisface preferințele vedetelor.Fară să vrea să dea nume, managementul Diskoteka lasă de înțeles că au fost artiști care au impus să nu se întâlnească cu colegi de breaslă în ziua în care vor susține recitalul. Din acest motiv s-a ajuns, în faza proiectului, programul să fie făcut și în funcție de cererile de acest fel.

 

În luna mai, managementul Diskoteka a luat legatura cu o cunoscută firmă de decorațiuni interioare, pentru a aranja fiecare cameră pe placul vedetelor.Nu vor lipsi nici trupele româneşti care au făcut furori în anii ’90-2000.

În următoarele zile echipa Diskoteka urmează să anunțe trupele pe care a reușit să le reunească pentru festival. Pe stadionul „Dan Păltinişanu” vor exista cinci scene şi spectatorii vor avea show-uri de dimineaţa până seara.

Pe parcursul celor 3 zile (31 mai, 1 și 2 iunie), organizatorii Diskoteka Festival promit să readucă publicului atmosfera anilor ’80 și ’90 prin recitalurile artiștilor care au dat hiturile ce au definit muzica de dans a celor doua decade – No Mercy, Sabrina, Mr President, Captain Jack, Modern Talking, Ace of Base, Dr Alban, CC Catch, Sandra, Boney M, Ricchi e Poveri, Haddaway, SNAP!, Lian Ross, Baccara, East 17, Alphaville, Alexia, Nana, C-Block, La Bouche.

Pe lângă cei 50 de artiști, străini și români, care au lansat pe bandă succese muzicale ce se dovedesc și astăzi la fel de actuale, organizatorii au pregătit și decoruri spectaculoase atât pentru cele 5 scene cât și pentru întreg stadionul ”Dan Păltinișanu” unde se va desfășura festivalul, acțiuni interactive, flash mob-uri inedite și zone comerciale cu aer retro.

Diskoteka Festival va fi fără doar și poate cea mai grandioasă manifestare muzicală din vestul țării, manifestare de anvergură ce se alătură celor mai mari evenimente muzicale din Europa în 2019.

Biletele pentru Diskoteka Festival pot fi achiziționate de pe www.diskoteka.ro și www.bilete.ro.

Lasă un răspuns