Vizita Papei Francisc în România, care trebuia să aibă loc în 2019, a fost amânată din cauza summit-ului de la Sibiu din 9 mai.

Declarația aparține Episcopului greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu.
România organizează Summitul Uniunii Europene (UE) de la Sibiu, din data de 9 mai 2019.

Țara noastră va găzdui Summitul informal al şefilor de stat şi de guvern, în contextul exercitării de către ţara noastră a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. PS Florentin Crihălmeanu, Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, susține că din acest motiv vizita Papei Francisc în România a fost amânată.

„Ştim că va fi o vizită în România, ştim că era plănuită pentru luna mai, dar având în vedere summit-ul din 9 mai tocmai Administraţia guvernamentală şi prezidenţială au spus că nu pot organiza două vizite într-un termen atât de apropiat.

Ca urmare, la sfârşitul acestei luni urmează Nunţiatura Apostolică să ne informeze cum s-a restabilit vizita Pontifului Roman.

Ceea ce ştim este că nu va fi numai la Bucureşti, ci şi în alte oraşe importante din ţara noastră, dar nu este fixat programul. Sigur că doresc să vină la Cluj, să vadă statuia lui Iuliu Hossu”, a declarat PS Florentin Crihălmeanu, conform Mediafax.

Informația referitoare la vizita realizată de Papa Francisc în România, în mai 2019, a apărut la începutul lunii octombrie. Suveranul Pontif urma să se deplaseze la Bucureşti şi în oraşele bulgare Sofia şi Plovdiv.

Lasă un răspuns