Ce vreme capricioasă, în plină lună a lui Cuptor! Ploile par să nu se mai oprească, iar inundațiile provocate de acestea se intensifică de la o zi la alta. Din păcate, meteorologii nu au vești prea bune. Vom avea un weekend cu instabilitate atmosferică, așa că nu vă faceți prea multe planuri.

De la începutul lunii iulie, aproape că nu avem zi fără ploaie. Problema este că, în multe zone din țară, precipitațiile au căzut în exces și au provocat inundații foarte păguboase pentru bieții oameni.

Potrivit prognozei, vremea va continua să fie instabilă și în următoarele zile, inclusiv în acest weekend.

Așadar, sâmbătă, local, mai ales în zonele de deal și de munte, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat, se vor acumula cantități de apă mai însemnate și vor fi condiții de grindină.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 25 de grade Celsius în depresiuni și în nordul Moldovei și 32 de grade la Drobeta Turnu Severin. 

În Capitală, trecător, vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va avea intensificări în timpul ploilor. Dimineaţa, vor fi 18-19 grade, iar temperatura maximă, în jurul a 29 de grade.

Duminică, vremea va fi în continuare instabilă în majoritatea zonelor. Vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în vest, nord, centru și local, în rest. Izolat, va cădea grindină.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 24 de grade în estul Transilvaniei, 32 de grade la Drobeta Turnu Severin și 33 de grade în sudul Olteniei.

În Bucureşti, vremea va fi ușor instabilă. Vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Dimineața, 17-19 grade și la amiază, în jur de 30 de grade.

Lasă un răspuns