Un tablou de mici dimensiuni realizat de pictorul impresionist francez Pierre-Auguste Renoir a fost furat din sediul unei renumite case de licitaţii din centrul Vienei, a anunţat miercuri Poliţia locală, care se află în căutarea a trei suspecţi.

Tabloul prezintă un peisaj de la ţărmul mării şi urma să fie pus în vânzare în cursul zilei de miercuri, însă a fost furat luni după-amiază, potrivit aceleiaşi surse. Opera de artă era estimată la un preţ cuprins între 120.000 şi 160.000 de euro.

Poliţia a dat publicităţii imaginile surprinse de o cameră de supraveghere ce arată trei bărbaţi în timp ce intrau în sediul casei de licitaţii Dorotheum din Viena în jurul orei locale 17:15 (16: 15 GMT). După ce s-au îndreptat direct către acel tablou, expus la etajul al doilea, ei s-au separat şi au părăsit clădirea în mod individual.

„A fost vorba probabil despre profesionişti”, a declarat Patrick Maierhofer, purtător de cuvânt al Poliţiei din Viena. Tabloul, care se intitulează „Golfe, mer, falaises Vertes”, are dimensiunile de 40 x 27 de centimetri şi a fost pictat în anul 1895. 

Lasă un răspuns