Sunetul nenumăratelor clopote ne amintește că se apropie Crăciunul și că târgurile de Crăciun de la Salzburg îți vor umple sufletul cu căldură în timp ce vei admira acoperișurile ninse ale caselor, domurile și turnurile.

Este cea mai potrivită perioadă din an să faci o plimbare pe dealurile orașului și să te bucuri de o panoramă care îți taie respirația. Odată ajuns înapoi în oraș, lasă-te cuprins de farmecul târgului de Crăciun de la Salzburg.

Mirosul de punci și migdale caramelizate, castane aburinde și mere coapte îți acaparează simțurile, iar inimioarele de turtă dulce, figurinele biblice, decorațiunile de brad, jucăriile și tricotajele pufoase sunt irezistibile.

Târgul de Crăciun

Salzburger Christkindlmarkt © Österreich Werbung / Reinhart Bryan

Târgul de Crăciun de la Salzburg

Târgul de Crăciun de la Salzburg, atestat pentru prima oară în secolul al 15 lea, este localizat la poalele cetății Hohensalzburg și în jurul magnificei catedrale din oraș. Aici ești așteptat cu o serie de evenimente precum concerte corale în fața catedralei, „Turmblasen” (concert de suflători) în Residenzplatz și expoziții cu tema Nașterii Domnului în curtea palatului Residenz.

Unde: În piețele Domplatz și Residenzplatz, în centrul istoric al orașului Salzburg .
Când: 22 noiembrie – 26 decembrie 2018
Orar de funcționare: luni – joi 10:00 – 20.30; vineri și pe 7 decembrie 10:00 – 21:00; sâmbătă și de sărbători 9:00 – 21:00; duminică 9:00 – 20:30; 24 decembrie 09:00 – 15:00; 25 – 26 decembrie 11:00 – 18:00

www.christkindlmarkt.co.at

Hellbrunner Adventzauber © Tourismus Salzburg GmbH / Roland Zauner

Advent magic la Hellbrunn

O curte impunătoare, o cărare cu torțe aprinse și un calendar de Advent supradimensionat – acestea sunt doar câteva dintre elementele care creează magia târgului Hellbrunner Adventzauber. Standurile romantice, bunătățile tentante și ideile inedite de cadouri aduc un plus de farmec atmosferei de basm. Copiii se pot bucura de o plimbare cu sania trasă de reni adevărați, iar programul deosebit de evenimente care se desfășoară între oranjerie și parc este garanția unei după-amiezi festive de Advent la palatul Hellbrunn.

Unde: În curtea palatului Hellbrunn
Când: 22 noiembrie – 24 decembrie 2018
Orar de funcționare: luni – vineri 13:00 – 20:00; sâmbătă, duminică, de sărbători 10:00 – 20:00; 24 decembrie 10:00 – 14:00
Cum poți ajunge: 20 minute cu autobuzul 25 din centrul orașului Salzburg, călătorie inclusă pe cardul turistic Salzburg Card.

www.salzburg.info

Adventsingen-Salzburg © Salzburger Heimatwerk

Târgul de Crăciun din Mirabellplatz

Târgul de Crăciun din Mirabellplatz  a devenit în ultimii ani un punct de atracție autentic pentru toate vârstele. Vizitatorii sunt invitați să guste din delicatesele culinare și din vinul fiert și să aleagă din varietatea mare de produse expuse la vânzare. Acest târg central este foarte ușor de găsit, aflându-se vizavi de stația de autobuz și de parcare și la doar câteva minute de gară.

Unde: Mirabellplatz, Goethestraße
Când: 22 noiembrie – 24 decembrie 2018
Orar de funcționare: duminică – joi 10:00 – 20:00; luni – sâmbătă 10:00 – 21:00; 24 decembrie 10:00 – 15:00

www.salzburg.info

Kirche St. Leonhard © Tourismusverband Forstau

Târgul de Advent St. Leonhard

Târgul de Advent St. Leonhard este așezat în apropiere de biserica de pelerinaj. Gustă turta dulce tradițională, castanele coapte, punciul și fursecurile și alege dintre obiectele pline de bun gust scoase la vânzare. Există și un program artistic care include muzică de fanfară și mai multe evenimente de Advent.

Unde: Lângă biserica de pelerinaj St. Leonhard
Când: La fiecare sfârșit de săptămână din timpul Adventului, de pe 23 noiembrie până pe 16 decembrie.
Orar de funcționare: sâmbătă 14:00-19:00; duminică și vineri 8 decembrie 11:00 – 19:00

www.salzburg.info

Weihnachten in Salzburg © Viatges Alemany

Târgul de Advent din curtea cetății Hohensalzburg

Târgul de Advent St. Leonhard este așezat în apropiere de biserica de pelerinaj. Gustă turta dulce tradițională, castanele coapte, punciul și fursecurile și alege dintre obiectele pline de bun gust scoase la vânzare. Există și un program artistic care include muzică de fanfară și mai multe evenimente de Advent.

Unde: Lângă biserica de pelerinaj St. Leonhard
Când: La fiecare sfârșit de săptămână din timpul Adventului, de pe 23 noiembrie până pe 16 decembrie.
Orar de funcționare: sâmbătă 14:00-19:00; duminică și vineri 8 decembrie 11:00 – 19:00

www.salzburg.info

Salzburger Christkindlmarkt © Österreich Werbung / Reinhart Bryan

Alte târguri de Crăciun din Salzburg

Festivalul de Advent de la Salzburg

Panoramaaufnahme Salzburger Adventsingen © Salzburger Adventsingen

Muzică de Advent la Salzburg

An după an, aproximativ 200 de participanți aflați pe scena mare a sălii festivalului și în spatele ei se asigură că Festivalul de Adevent de la Salzburg  își păstrează reputația impecabilă. Un eveniment intim și de neuitat, festivalul a devenit o referință în programul perioadei care precedă Crăciunul la Salzburg.

Unde: Oratoriu scenic la Sala mare a festivalului, Residenzplatz
Când: 30 noiembrie – 2 decembrie; 7 – 9 decembrie; 14 – 16 decembrie 2018
vinerea la 19:30, sâmbăta și duminica la 14:00 și 17:00

www.salzburgeradventsingen.at

Chor beim Salzburger Adventsingen © Salzburger Adventsingen

Salzburger Advent

Concertul Salzburger Advent de la biserica St. Andrä te va transporta înapoi în timp, într-o aventură către Crăciunul copilăriei tale. Descoperă o experiență de Advent memorabilă pentru toate generațiile, cu peste o sută de artiști, și bucură-te pe deplin de spectacolul pus în scenă și interpretat cu foarte mult drag.

Unde: Biserica St. Andrä din Mirabellplatz
Când: 22 noiembrie – 23 decembrie 2018, programul detaliat poate fi găsit pe site-ul lor.

www.salzburg.info

Adventul în landul Salzburg

the swimming christmasmarket on the lake Wolfgang © Wolfgangsee Tourismus Gesellschaft / Savel Alexander

Advent la lacul Wolfgangsee

Nu departe de orașul Salzburg vei găsi frumosul lac Wolfgangsee. Strălucirea caldă a felinarelor atrage turiști din toate colțurile lumii la Adventul de la Wolfgangsee. Aici vei simți bucuria așteptării Crăciunului și te vei bucura de obiceiuri fascinante, care se mai practică chiar și în ziua de azi. De exemplu, aprinderea lumânărilor la St. Gilgen începând cu ora 16:00, sau plimbările festive cu bărcile care te duc la St. Wolfgang.
Unde: St. Gilgen, Strobl și St. Wolfgang
Cum poți ajunge: Autobuzul 150 cu plecare din fața gării centrale din Salzburg către St. Gilgen, durata călătoriei fiind de aproximativ 50 de minute.www.wolfgangseer-advent.at

Stille Nacht Kapelle in Oberndorf © TSG Tourismus Salzburg GmbH

„Noapte Sfântă” în orașul Oberndorf

La târgul de Crăciun amplasat în fața capelei Stille Nacht-Noapte Sfântă unde a luat naștere vestitul colind, vizitatorii sunt fascinați atât de ambianța unică, cât și de obiectele tradiționale. Admiră exponatele și bucură-te de colinde în timp ce bei un pahar de vin fiert și guști din castanele coapte!

Unde: Capela Stille Nacht – Noapte Sfântă
Când: 24 decembriee 2018 la ora 17:00
Cum poți ajunge: trenurile regionale S1 sau S11de la Salzburg te duc la Oberndorf în 25 de minute.

www.stillenacht.info

Târgurile de Crăciun de la Salzburg

  • Salzburg Christmas Market © Österreich Werbung / Reinhart Bryan

Lasă un răspuns