Spotify, unul dintre cele mai populare servicii de streaming, a fost lansat oficial marţi în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, scrie Reuters.

Compania a transmis că platforma va fi disponibilă în 13 pieţe arabe, inclusiv Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Egipt şi Maroc, dar nu în Libia, Irak, Siria şi nici în Yemen.

Spotify a fost folosit neoficial în Orientul Mijlociu timp de mai mulţi ani prin conturi înregistrate în alte pieţe, precum Europa.

Claudius Boller, care a lucrat în regiune pentru Universal Music Group, este directorul Spotify pentru Orientul Mijlociu şi Africa. El a declarat că se aşteaptă ca Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Egipt şi Maroc să conducă în regiune, datorită populaţiei tinere din Orientul Mijlociu şi a prezenţei tot mai importante a telefoanelor inteligente.

Serviciul premium al Spotify va costa între 2,8 şi 5,44 dolari, iar în prezent cel gratuit este, de asemenea, disponibil în regiune.

Marţi, Spotify a adăugat teritoriile palestiniene. În Israel, serviciile companiei sunt disponibile din luna martie.

Miercuri, Spotify a lansat colecţia de liste „Arab hub” de muzică arabă.

Compania suedeză, fondată în 2008, a fost listată la bursa din New York în luna aprilie. Înainte de lansarea în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, serviciile Spotify erau disponibile în 65 de pieţe.

Lasă un răspuns