De mai bine de 24 de ore, șoferul care a provocat accidentul cu șase mașini din București nu a fost prins și a fost dat în consemn la frontieră. Asta a declarat Ioan Buda, șeful Poliției Române, care a menționat că bărbatul este recidivist.

Gheorghe I. a fost recent eliberat din închisoare, fiind condamnat pentru furturi din locuințe.

Șoferul care a provocat accidentul cu șase mașini din București a fost dat în consemn la frontieră. Bărbatul e ieșit recent din închisoare. Bărbatul se numește Gheorghe I.

„Bărbatul căutat este în vârstă de 39 de ani, cu înălțimea de aproximativ 1,60 m, corpolent, cu ten închis la culoare, păr negru,  ochi căprui, fata ovală”, sunt semnalmentele șoferului fugar care este căutat de polițiști.

  Surse din rândul anchetatorilor susțin că în mașina bărbatului s-au găsit mănuși textile și dispozitivul „gură de lup” folosit de hoții din locuințe pentru a deschide încuietorile și ferestrele. Polițiștii au făcut publice imaginile din timpul urmăririi.

Prezent la ceremonia de avansare în grad a Promoției 2018 la Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, Ioan Buda, șeful Poliției Române, a precizat că suspectul a fost dat în consemn la frontieră și este doar o chestiune de timp până când va fi prins.

Potrivit anchetatorilor, Gheorghe I. este cunoscut cu antecedente penale, fiind condamnat în trecut pentru tâlhărie și furt calificat. În 1998, a fost condamnat la un an de închisoare pentru furt calificat și a fost eliberat în martie 1999. În 2001, bărbatul a fost condamnat la trei ani de închisoare, tot pentru furt calificat, fiind eliberat în septembrie 2003.

De asemenea, în 2011, instanța l-a condamnat la opt ani de închisoare pentru infracțiunile de tâlhărie și furt calificat. Gheorghe I. a ieșit în penitenciar în octombrie 2017.

Bărbatul care este căutat de poliție a provocat vineri un accident în zona stației RATB Pipera, pe strada Alexandru Șerbănescu. Urmărit de polițiști, șoferul a intrat cu mașina pe care o conducea în alte cinci autoturisme și apoi a fugit de la fața locului.

Lasă un răspuns