Schammasch (Elvetia) si Ektomorf (Ungaria) vor urca pe scena Rockstadt Extreme Fest 2019, care va avea loc intre 1 – 4 august 2019, la poalele Cetatii Rasnov.

 

Numele trupei Schammasch vine de la Šamaš (sau Utu), zeul soarelui/ dreptatii-justitiei din mitologia Sumeriana/ Mesopotamiana. Este o trupa infiintata in Basel, Elvetia (2009), care desi nu s-a autodefinit ca apartinand unui stil muzical anume, are un sound aparte in care se resimt influente black/ death metal, combinate cu un hibrid muzical de dark atmosferic rock, doom si misticism ermetic.

 

La un an dupa infiintare, Schammasch a lansat primul album, intitulat „Sic Lvceat Lvx”, bine primit de critica, revista germana „Legacy magazine (The Voice from the dark side)” spunand despre acesta: „referitor la acest proiect artistic [albumul n.r.], nu exista decat o singura recomandare: mergeti, cumparati-l si nu veti regreta!” Tot atunci, trupa si-a inceput seria de show-uri live alaturi de alte nume ale metalului extrem, precum: Jex Thoth, Temple of Baal, Vorkreist sau Forgotten Tomb.

 

Cel de-al doilea album al trupei (album dublu, 2014), „Contradiction”, dominat si el de ocultism si de accente doom si dark, atrage atentia presei internationale, publicatia Metal Hammer (Marea Britanie) descriindu-l drept „cerebral, capabil sa te absoarba total, unul dintre cele mai coplesitoare albume ale anului”. Tot atunci, trupa avant-garde black metal Schammasch pleaca in primul sau turneu international, alaturi de Dark Fortress si Secrets of the Moon, fiind primita cu entuziasm in intreaga Europa. 2014 a fost anul in care vizibilitatea formatiei a crescut rapid, aceasta aparand pe majoritatea „best-list”-urilor muzicale, inclusiv pe short list-ul de recomandari intocmit de cunoscuta publicatie germana RockHard Magazine.

 

Ascensiunea a continuat cu ajutorul celui de-al treilea album, „Triangle” (2016), care arata ca trupa nu se teme sa experimenteze sound-uri noi, evitand reciclarea unei formule consacrate care le-a adus celebritatea. Materialul include 3 LP-uri, fiecare avand o durata de 33:30 de minute si un stil total diferit fata de celelalte, menit sa joace rolul uneia dintre cele 3 faze ale conceptului albumului „Triangle”.

 

Ektomorf este una dintre cele mai apreciate trupe de metal din Ungaria, cu un stil puternic aparte, rezultat din imbinarea trash metalului cu influente din folclorul tiganesc. Infiintata de Zoltán Farkas la inceputul anilor ‛90, trupa a devenit din ce in ce mai cunoscuta pe scena muzicala maghiara in 1998, trecand granitele tarii odata cu semnarea primului contract international.

 

Accentele puternice de thrash metal, combinate cu elemente hardcore si cu muzicalitatea stilului traditional tiganesc au adus trupei succesul international si colaborarea cu renumita casa de discuri germana Nuclear Blast, ce si-a pus amprenta pe albume precum „Destroy”, „Instinct” sau „Outcast”. In 2010, Ektomorf lanseaza „Redemption” sub un nou label (AFM Records), album energic cu piese cu mesaje pline de critica sociala si teme legate de sufletul uman sau de ura. Au urmat apoi materiale precum „The Acoustic”, „Black Flag” ce aduce un sound mai sofisticat sau „Retribution”, un album intens, bine primit de fani si de critica de specialitate. In 2017, trupa a lansat „Warpath”, un CD/ DVD ce include show-ul live integral sustinut la Wacken Open Air 2016, alaturi de un documentar cu momente „behind-the-scenes” legate de viata lor de turneu, intitulat „Live And Life On The Road”.

 

Ascensiunea muzicala a formatiei a continuat, Ektomorf ajungand sa fie o prezenta constanta la unele dintre cele mai mari festivaluri europene, precum: Wacken Open Air, With Full Force, Sziget Festival sau Rock Am Ring.

 

Pe scena de la poalele Cetatii Rasnov, elvetienii de la Schammasch si Ektomorf (Ungaria) vor canta alaturi de Asphyx (Finlanda), Hypocrisy (Suedia), Paradise Lost (Marea Britanie) si de Korpiklaani (Finlanda). Noi trupe renumite in industria muzicala internationala vor fi anuntate in curand.

 

Abonamentele pentru editia 2019 s-au pus in vanzare in reteaua iaBilet si pe iabilet.ro.

Perioadele de vanzare a abonamentelor la REF 2019 sunt:

  • Pre-sale 4: include 1.000 de abonamente cu pretul de 300 lei/ buc., valabil pana la epuizare, dar nu mai tarziu de 20 ianuarie 2019;
  • Pre-sale 5: va include 1.000 de abonamente cu pretul de 330 lei/ buc., valabil pana la epuizare, dar nu mai tarziu de 17 martie 2019;
  • Pre-sale 6: va include 1.000 de abonamente cu pretul de 360 lei/ buc., valabil pana la epuizare, dar nu mai tarziu de 16 iunie 2019;
  • Dupa data de 16 iunie 2019 si in timpul festivalului abonamentele vor costa 390 lei/ buc.

 

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2019 vor fi disponibile si bilete pe zi, care vor fi puse in vanzare aproximativ cu 1 luna inainte de inceperea festivalului la pretul de 220 lei. Mai multe detalii despre acestea vor putea fi oferite in la acel moment.

 

 

Copiii cu varste de pana la 12 ani vor avea acces gratuit in interiorul festivalului daca vor fi insotiti de un parinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

 

 

Cea de-a saptea editie a Rockstadt Extreme Fest, unul din cele mai importante evenimente metal din Europa de Sud Est si cel mai cunoscut festival de metal din Romania, va avea loc la poalele Cetatii Rasnov – terenul de Biatlon de la baza cetatii.

 

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2019:

Lasă un răspuns