Produsele congelate de la Greenyard, responsabile de infectarea cu listeria, au fost distribuite şi în România. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a fost notificată oficial vineri seara cu privire la includerea României pe lista de distribuţie a produselor congelate aparţinând companiei „Greenyard” din Ungaria, pentru care s-a iniţiat deja retragerea preventivă în toate statele membre. 

ANSVA a fost notificată prin prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje de la Punctul Naţional de Contact al Ungariei. Cu toate acestea, precizează ANSVSA, în notificarea primită nu s-a comunicat şi un buletin de analiză care să indice prezenţa Listeria monocytogenes în produsele congelate de pe piaţa din ţara noastră.

Toate informaţiile primite au fost diseminate structurilor teritoriale ale ANSVSA implicate, pentru a verifica procedurile de retragere şi rechemare a firmelor distribuitoare şi a celor care comercializează produsele, incluse pe lista de distribuţie comunicată.

Lasă un răspuns