Se împlinesc 100 de ani de Marea Unire de la Alba-Iulia. Sărbătorim Centenarul României Mari! O zi de sărbătoare pentru românii de pretutindeni.

1 Decembrie 1918 a fost momentul în care națiunea română şi-a împlinit visul cel mare: unitate, libertate, demnitate. La Arcul de Triumf este organizată, ca în fiecare an, o paradă militară spectaculoasă.
Parada militară s-a terminat și românii se împrăștie deja pe străzile din jurul Arcului de Triumf. Aflăm de la ei cum vor celebra în continuare această zi și ce înseamnă pentru ei 100 de ani de România.
Mai mulți protestatari care au huiduit jandarmii în timpul paradei ar fi fost ridicați de trupele de ordine, anunță presa.

Klaus Iohannis a coborât din tribuna oficială și a mers să dea mâna cu oamenii prezenți la paradă. După câteva minute președintele a urcat în mașină și a părăsit zona. Iohannis va zbura de la București la Alba Iulia, pentru a lua parte la ceremoniile organizate în Orașul Unirii cu ocazia Centenarului.
Premierul Viorica Dăncilă va petrece după-amiaza la Focșani.

Parada militară dedicată Centenarului Marii Uniri s-a încheiat după aproximativ o oră și jumătate. După retragerea fanfarei, Klaus Iohannis a plecat primul urmat de celelalte oficialități prezente la eveniment.

 

Lasă un răspuns