Actriţa britanică Naomie Harris şi muzicianul Brian Eno şi-au unit forţele pentru a produce un scurtmetraj care susţine îndemnurile la acţiuni urgente pentru încetinirea schimbărilor climatice, în sprijinul campaniei de nesupunere civică a organizaţiei Extinction Rebellion, relatează joi Reuters.

Harris, interpreta personajului Eve Moneypenny în filmele ”Skyfall”, ”Spectre” şi ”No Time To Die” – care va fi lansat în acest an – din seria ”James Bond”, va contribui cu vocea sa la filmul de animaţie, ce tratează de asemenea subiectul ameninţării reprezentate de dispariţia accelerată a speciilor.

”Sunt mândră că pot să-mi împrumut vocea pentru acest proiect, care sper să-i inspire pe privitori să sprijine ţelurile de mare urgenţă ale Extinction Rebellion”, a declarat Harris, citată într-un comunicat emis înainte de lansarea filmului, care are loc joi.

Intitulat ”We Must Act Now”, filmul este primul dintr-o serie de două animaţii ce se bucură de sprijinul unor vedete de la Hollywood care susţin cauzele Extinction Rebellion, mişcare apărută în Marea Britanie, ce a mobilizat mii de voluntari care s-au expus în mod paşnic arestării în cadrul protestelor pentru climă de anul trecut.

Al doilea film, intitulat ”Climate Crisis and Why We Should Panic” beneficiază de vocea actriţei Keira Knightley şi dezbate urgenţa acţiunilor în privinţa încălzirii globale.

Sute de oameni de ştiinţă şi academicieni au susţinut Extinction Rebellion argumentând că nesupunerea civică este singura opţiune disponibilă pentru a forţa guvernele să înţeleagă amploarea acţiunilor necesare pentru a preveni milioane de decese din cauza schimbărilor climatice.

Criticii susţin că protestele perturbatoare din cadrul acestei mişcări, care au condus anul trecut la blocarea unor zone din Londra, au suprasolicitat resursele poliţiei şi au provocat neplăceri inutile navetiştilor.

Cu toate acestea, mişcarea a atras o serie de susţinători din rândul celebrităţilor, inclusiv pe muzicianul Brian Eno, care a compus coloana sonoră a scurtmetrajelor de animaţie.

În luna ianuarie, Joaquin Phoenix, care a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor datorită rolului din ”Joker”, a apărut în postura unui medic care luptă
pentru a salva planeta Pământ într-un film de două minute realizat în sprijinul Extinction Rebellion şi al organizaţiei Amazon Watch, cu sediul în San Francisco, notează Reuters.

 

sursa: agerpres

Lasă un răspuns