Peste 30 de mafioți italieni au fost evacuați din vilele de lux pe care le dețineau în Roma, în urma unei acțiuni de amploare la care au participat 600 de carabinieri, dar și primarul orașului, scrie Reuters.

Opt vile de lux, construite ilegal în Capitală de membri celui mai faimos şi puternic clan mafiot din Roma, au fost evacuate.

Pe lângă 600 de carabinieri, la acțiune a participat și primăriţa Romei, Virginia Raggi, care a afirmat că vilele vor fi demolate până la sfârşitul acestui an.

‘Astăzi este o zi istorică pentru oraşul Roma şi pentru locuitorii ei’, a declarat Raggi, membră a Mişcării Cinci Stele. ‘Punem capăt unor ani de zile de ilegalităţi şi transmitem un mesaj puternic clanului Casamonica’, a continuat primărița. Unele dintre vilele mafioților au fost construite în zone de interes arheologic.

Clanul mafiot Casamonica a atras atenţia publicului odată cu funeraliile de lux organizate pentru unul dintre şefii săi în 2015.

Dintr-un elicopter au fost aruncate petale de trandafir asupra rudelor îndoliate în timp ce pe posterele atârnate la balcoanele unei bazilici din oraş se putea citi: ‘Ai cucerit Roma, acum cucereşti paradisul’.

Casamonica este un clan asociat cu infracţionalitatea în cartierele din sud-estul Romei timp de mai multe decenii.

În iulie, 33 de membri ai grupării au fost arestaţi în cursul unor razii.

Lasă un răspuns