Elevii din București nu vor face cursuri, vineri, 5 octombrie, iar luni, 8 octombrie, programul va fi modificat în unităţile de învăţământ în care vor fi secţiile de votare pentru Referendumul privind redefinirea familiei.

În conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă unic (…) încheiat între Ministerul Educaţiei Naţionale şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ (…) unităţile de învăţământ vor marca prin activităţi specifice ziua de 5 octombrie – Ziua Educaţiei şi ziua de 5 iunie – Ziua învăţătorului. (…) În Municipiul Bucureşti, prin contractele colective de muncă încheiate la nivelul inspectoratelor şcolare, în cadrul comisiilor paritare, ziua de 5 Octombrie a fost declarată nelucrătoare’, se arată în contractul încheiat între MEN şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ.

Mai mult, elevii care studiază în școli în care vor fi organizate secții de votare, ar putea merge luni, 8 octombrie, la școală mai târziu. Unităţile de învăţământ prin consiliile de administraţie vor lua decizia modificării programului de curs astfel încât să se desfăşoare ore, chiar dacă reduse ca timp, şi să nu mai fie nevoiţi să recupereze’, a declarat Mariana Manea, purtător de cuvânt la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, pentru Mediafax.

Alte zile libere pentru elevii din București sunt:1 şi 2 ianuarie; prima, a doua şi a treia zi de Paşti; 1 Mai; prima şi a doua zi de Rusalii; Adormirea Maicii Domnului; 5 octombrie – Ziua Mondială a Educaţie; 30 Noiembrie – Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotirorul României; 1 Decembrie; 25, 26 şi 27 Decembrie – Naşterea Domnului.

Lasă un răspuns