Guvernul va acorda voucherele de vacanță și în 2019. Premierul Viorica Dăncilă a precizat în ședința de Guvern că, pentru sectorul turismului această măsură a avut efectele aşteptate și că a crescut cu 5% numărul unităţilor de cazare pentru care a fost solicitată clasificarea la Ministerul Turismului faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
”Am decis menţinerea în anul 2019 a voucherelor de vacanţă, în valoare de 1.450 de lei. Am luat această decizie având în vedere atât beneficiile economice, cât şi pe cele sociale.Peste 1,2 milioane de români beneficiază în acest an de vouchere de vacanţă şi sunt astfel încurajaţi să-şi petreacă concediul în ţară”, a spus Dăncilă.
Potrivit lui Dăncilă, pentru sectorul turismului această măsură a avut efectele aşteptate, dacă ne uităm la creşterea cu 15% a unităţilor de cazare pentru care a fost solicitată clasificarea la Ministerul Turismului faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
”În plus, în primul semestru al acestui an numărul de turişti a crescut cu 4,1% în comparaţie cu anul trecut, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică”, a mai spus șefa Executivului.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, după şedinţa CEx PSD, că una din deciziile luate a fost ca voucherele de vacanţă pentru bugetari să fie acordate şi în următorii doi ani. Liderul social-democrat a completat că tichetele de vacanţă au avut rezultate foarte bune atât în ceea ce îi priveşte pe operatorii de turism, cât şi în ceea ce îi priveşte pe turişti.

„Am decis astăzi în Comitetul Executiv prin vot, şi Guvernul a luat act de asta, să prelungim existenţa voucherelor de vacanţă pentru că în legislaţie era prevăzut ca de la anul voucherele de vacanţă să se transforme în bani. Rezultatele pe care le-au dat, şi răspunsul, şi reacţiile operatorilor de turism şi agenţiilor a fost foarte bun, şi nu numai, chiar şi al turiştilor care au beneficiat şi va fi prelungit pentru cel puţin următorii doi ani de zile’, a spus Dragnea.

Lasă un răspuns