Numeroase relații iau naștere, după ce unul dintre parteneri este „furat” dintr-un alt cuplu.
Deși poate părea romantic, cercetătorii susțin că astfel de povești de dragoste vin cu termen de valabilitate.
Cercetătorii americani au stabilit că aproximativ 63% dintre bărbați și 54% dintre femei au intrat într-o relație, după ce au fost „furați” de lângă iubita sau iubitul lor de atunci.
Psihologul Joshua Foster a analizat consecințele unei astfel de situații și a publicat constatările în „Jurnalul de Cercetare a Personalității”.
Foster a vrut să vadă dacă aceste relații dezvăluie anumite tipare, comparativ cu cele care au început normal, și dacă poate stabili un viitor al lor.
Psihologul a efectuat trei sudii, potrivit io9.com, și a observat că indivizii care au fost „furați” din alte relații erau mai puțin implicați, mai puțin satisfăcuți și investeau mai puțin.
În plus, căutau alternative și erau mai infideli decât cei care nu veneau dintr-un alt cuplu.
Foster și echipa sa susțin că persoanele care au fost dispuse să își abandoneze partenerul în trecut o vor face și în viitor.
În plus, acești indivizi au anumite trăsături comune: sunt mai puțin interesați de ceilalți, sunt narcișiști, nu sunt foarte organizați, nu sunt motivați, sunt dornici să intre în aventuri de o noapte și evită atașamentul.
Cercetătorii au concluzionat că oamenii care intră în aceste categorii nu se comportă bine în relații pe termen scurt.
„Pentru a rezuma, rezultatele prezentei analize sugerează că indivizii care au fost luați dintr-o altă relație au tendința de a fi pasivi din punct de vedere social, nu sunt drăguți cu ceilalți, sunt nepăsători, iresponsabili și narcisiști.
În plus, au tendința să dorească și să se implice în relații sexuale și în afara relației”, se mai arată în studiu.
sursa: unica