Un concert extraordinar dedicat Centenarului Marii Uniri, susţinut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, va avea loc vineri, de la ora 19,00, la Ateneul Român.

Potrivit unui comunicat al Filarmonicii, orchestra va fi condusă de Christian Badea, prim-dirijor principal şi unul dintre cei mai valoroşi artişti români de anvergură internaţională, iar solist va fi Daniel Ciobanu, premiat la numeroase concursuri internaţionale de pian.

„Suntem bucuroşi ca, pe 30 noiembrie, cu ocazia Zilei Naţionale, să prezentăm un Concert de gală, avându-l solist pe pianistul Daniel Ciobanu, laureat al concursului Arthur Rubinstein de la Tel Aviv, Israel”, subliniază maestrul Christian Badea.

Programul cuprinde Rapsodia nr. 2, în re major, op. 11, de George Enescu; Poemul simfonic Acteon, de Alfred Alessandrescu; Rapsodia pe o temă de Paganini pentru pian şi orchestră, op. 43, de Serghei Rahmaninov; Suita Carmen (selecţiuni) de Georges Bizet şi Rapsodia nr. 1, în la major, op. 11, de George Enescu.

„Filarmonica ‘George Enescu’ este onorată să organizeze Concertul Centenarului la Ateneul Român. De jur împrejurul sălii, fresca Ateneului prezintă geneza şi evoluţia poporului român, momentele sale de glorie şi afirmare naţională, care culminează cu Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, în ultima evocare în culori”, a declarat directorul general al Filarmonicii „George Enescu”, Andrei Dimitriu.

El a amintit că, „sub cupola roşie, pe care ies în evidenţă numele celor mai ilustre personalităţi româneşti ale trecutului, a avut loc la 29 decembrie 1919 întrunirea Parlamentului României Mari, pentru ratificarea unirii provinciilor româneşti într-un stat naţional, suveran şi independent”.

„Pe 30 noiembrie vom asculta sonorităţi încântătoare într-un concert de gală pentru o aniversare a noastră, a tuturor românilor, în care cei prezenţi vor fi martorii unui eveniment emoţionant, de neuitat. La mulţi ani, România!”, a transmis Andrei Dimitriu.

Evenimentul este organizat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, împreună cu Filarmonica „George Enescu”.

Biletele se pot procura de la Casa de bilete a Ateneului Român, pentru rezervări putând fi accesat site-ul www.fge.org.ro.

Lasă un răspuns