Peste 500 de sibieni din 21 de localităţi din judeţ, îmbrăcaţi în porturi populare, vor participa sâmbătă, în Piaţa Mare, la un spectacol prilejuit de Centenarul Marii Uniri de la 1918, în care se va reconstitui atmosfera din urmă cu un secol, când a fost primit în oraş generalul Henri Mathias Berthelot.

„Muzeul Astra vine în întâmpinarea evenimentului din 6 octombrie, dedicat intrării generalului Henri Mathias Berthelot în Sibiu, cu câteva elemente specifice din recuzita noastră muzeală, achiziţionată prin programele derulate de muzeu în cadrul proiectului Romania centenară.

Vom ilustra tuturor participanţilor la eveniment, modul în care satul şi ţăranul român au fost implicaţi în efortul de război.

Vom defila în costume populare de zona Sibiului, vom veni şi cu uniforme din Primul Război Mondial, dar şi cu peste 100 de obiecte, transportate în care ca acum 100 de ani. La 1918!”, a declarat directorul general al Complexului Naţional Muzeal Astra, Ştefan Ciprian, potrivit sursei citate.

La evenimentul dedicat Centenarului Marii Uniri, vor participa şi studenţii Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Lasă un răspuns