Cântăreaţa americană Camila Cabello se află în fruntea listei nominalizărilor la MTV Europe Music Awards (EMA), recompensele atribuite celor mai populare videoclipuri pe varianta europeană a acestui post de televiziune american de muzică, conform listei publicate joi, relatează AFP. Interpreta originară din Cuba a fost nominalizată la şase categorii, între care cel mai bun cântec, cel mai bun videoclip şi cel mai bun artist.

Înainte însă de gala care va avea loc la 4 noiembrie într-un cartier din Bilbao (Spania), 2018 poate fi considerat deja un an foarte bun pentru această tânăra cântăreaţă în vârstă de 21 de ani. Hitul său ‘Havana’, alături de rapperul Young Thug, a ajuns în fruntea vânzărilor la sfârşitul lunii ianuarie în SUA, la fel ca şi albumul său, ‘Camila’, care s-a plasat timp de o săptămână în acest top. Versiunea audio a piesei, fără videoclip, a fost accesată de peste 1,3 miliarde de ori pe YouTube.

La sfârşitul lui august, Camila Cabello a obţinut două dintre cele mai prestigioase MTV Video Music Awards, trofeele acordate pentru videoclipurile muzicale cele mai populare în SUA, cel pentru Artista Anului şi pentru Videoclipul Anului.

În 2017, fosta componentă a grupului Fifth Harmony fusese deja recompensată cu premiul pentru cea mai bună artistă pop la MTV EMA. Aflată în fruntea nominalizărilor şi prezentă la şase categorii, cântăreaţa americană Taylor Swift nu a obţinut până la urmă niciun un trofeu anul trecut.

În spatele Camilei Cabello s-au clasat anul acesta cântăreaţa americană Ariana Grande şi rapperul texan Post Malone, fiecare cu câte cinci nominalizări, urmaţi de rapperul canadian Drake şi artista britanică Dua Lipa, nominalizaţi la patru categorii.

Deja premiat de trei ori în 2017, printre care şi cu trofeul pentru cel mai bun artist, cântăreţul canadian Shawn Mendes a primit anul acesta trei nominalizări.

Lasă un răspuns