premierul_croat_andrej_plenkovic_stanga_si_presedintele_croat_zoran_milanovic_dreapta_foto_afp

Premierul croat Andrej Plenkovic (stânga) şi preşedintele croat Zoran Milanovic (dreapta) si-au donat-salariile pentru a ajuta-economiile
Foto: adevarul.ro
Miniştrii din guvernele a două state europene au decis să-şi doneze salariile pe luna martie pentru a ajuta economiile afectate de pandemie.

Bravo! Miniştrii din două state europene au decis să-şi doneze salariile pe luna martie pentru a ajuta economiile afectate de pandemie, scrie adevarul.ro. Nu sunt de la noi.

Miniştrii care şi-au donat salariile pentru a ajuta statele lor afectate

Membrii guvernului croat îşi vor dona salariul pe luna martie pentru a contribui la înlăturarea consecinţelor seismului care a avut loc duminică, 22 martie, soldat cu un mort şi 26 de răniţi, precum şi cu pagube notabile în capitala Zagreb.

“Este o ocazie pentru noi toţi să demonstrăm unitate, solidaritate şi responsabilitate, pentru a putea depăşi combinaţia a două crize, cea a coronavirusului şi a cutremurului de la Zagreb”, a declarat premierul croat Andrej Plenkovic. Cei 21 de miniştri ai guvernului croat au un salariu de bază de circa 2.700 de euro pe lună.

De asemenea, premierul Andrej Plenkovic a prezentat marţi, 24 marti, un pachet de măsuri ce însumează circa patru miliarde de euro şi este menit să atenueze efectele economice negative ale măsurilor adoptate pentru a stopa epidemia de COVID-19. Croaţia a  confirmat 382 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi un deces.

Au donat salariile pentru a ajuta statele lor afectate de coronavirus

Măsuri similare de susţinere a economiei şi a locurilor de muncă au fost anunţate şi de Slovenia vecină în cadrul unui pachet de circa două miliarde de euro, ţară ce are 480 de persoane infectate cu coronavirus şi patru decese.

Guvernul sloven a decis şi reducerea cu 30% a salariilor funcţionarilor, cu excepţia celor din sectoarele critice în combaterea epidemiei, precum cel sanitar, angajaţii acestora având salariile mărite cu până la 200%.

Oamenii politici din Liban au donat salariile pentru lupta împotriva coronavirus.

Multi jucatori de fotbal au donat pentru dotari spitale.

Cluburile de top și fotbaliștii pun umărul pentru lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Atacantul celor de la Bayern Munchen, Robert Lewandowski, a anunțat că a luat decizia alături de soția lui să doneze suma de 1 milion de euro pentru lupta împotriva coronavirusului.

” Suntem cu toții conștienți de situația dificilă din jurul nostru. Astăzi cu toții jucăm pentru o singură echipă. Să fim puternici în această luptă, dacă putem să ajutăm pe cineva, să o facem. Această situație ne afectează pe toți. De asta vă cer: urmăriți instrucțiunile și ascultați de oamenii care știu cel mai bine. Arătați responsabilitate. Credem că ne vom întoarce în curând la viața normală. Suntem în această situație împreună și vom fi puternici împreună | Robert și Anna Lewandowski.”

Gestul lui Robertson

Nu este singurul gest frumos făcut de un reprezentant din lumea fotbalului. Andy Robertson, fundașul celor de la Liverpool, a făcut o donație importantă astfel încât a ajutat 6 centre de hrană din Glasgow să rămână deschise.

Astfel, Glasgow NE Footbank, un proiect cu baza în apropierea stadionului celor de la Celtic, a putut să ofere 53.000 de mese localnicilor.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Patronul lui Juventus a donat 10 milioane de euro în criza coronavirusului

Și oamenii puternici din fotbalul italian au sărit în ajutorul acestei situații. Familia Agnelli, care deține Juventus și Ferrari, a donat 10 milioane de euro și a cumpărat 150 de aparate respiratorii.

Nu a putut rămâne indiferent nici fostul patron de la AC Milan și fost prim-ministru al Italiei, Silvio Berlusconi, care a donat și el 10 milioane de euro pentru a crea 400 de unități spitalicești în Lombardia, zona cea mai afectată din toată Europa. Peste 2100 de oameni și-au pierdut viața în Italia, din cauza pandemiei de coronavirus. Dintre aceștia, peste 1400 au fost în zona Lombardiei.

Lasă un răspuns