Daca anii trecuti , lichenii pe pereti erau in trend, pentru anii 2020/2021, noul trend in domeniul design interior il reprezinta: tapetul si fototapetul.
Tapetul are o revenire spectaculoasă în designul interior. A fost şi este pata de culoare a casei, este disponibil în sute de texturi şi modele, ba chiar poate fi personalizat.
Tot ce trebuie să faci este să-l alegi corect, să-l aplici cu grijă şi să nu-l pui chiar pe toţi pereţii, oricât de mult ţi-ar plăcea.
„În ziua de azi, tapetul nu mai este văzut doar ca o soluţie de înlocuire a vopselei lavabile, ci este el însuşi un element de decor şi principala atracţie din încăpere.
Dacă este unul spectaculos, e bine ca obiectele de mobilier să fie simple, să joace mai mult un rol funcţional decât estetic”, aflăm de la Carla Cărămizaru şi Ioana Stoian, două arhitecte din Bucureşti. Tapetul poate fi din hârtie, vinil, mătase, fibră de sticlă (acesta rezistă la umezeală), textil sau din fibre naturale.
Se poate pune în spatele tăbliei patului, în camera copilului, pe un perete din baie, în spatele canapelei din living sau în spatele televizorului, pe orice perete accent din cameră pe care îl poţi decora apoi cu poliţe sau pe hol, la intrarea în casă.
„Nu e recomandat să se folosească tapet pe toţi pereţii unei camere. Raportul trebuie să fie de 1/3 (1 perete cu tapet şi 3 cu vopsea lavabilă). În caz contrar, poate deveni obositor şi apăsător”, spun specialistele.
Tapetul, din nou la modă
5 avantaje ale tapetului
- Poate fi folosit în orice încăpere, chiar şi în bucătărie sau baie. Când îl cumperi, trebuie doar să specifici în ce tip de cameră îl vei aplica.
- Este disponibil în toate culorile, modelele şi texturile şi se poate încadra perfect în orice decor.
- Îţi poţi crea propriul model de foto tapet, personalizându-l cu imaginea dorită. Tot ce trebuie să faci e să alegi o poză la rezoluţie bună şi să dai comanda producătorului.
- Oferă căldură şi eleganţă unui spaţiu.
- Rezistă bine la zgârieturi şi la murdărie, se întreţine uşor.