Bill Pulte, un miliardar în vârstă de 31 de ani, care se descrie drept „filantrop şi inventator al filantropiei pe Twitter“, a promis că va dona o parte considerabilă din averea sa până la finalul anului. El a promis că va oferi oamenilor care au nevoie de bani un milion de dolari dacă va strânge un milion de urmăritori pe contul său de Twitter.

El spune că oamenii care au nevoie de bani trebuie să dea follow contului său de Twitter şi să îi distribuie mesajele. Apoi, alege la întâmplare pe cineva şi postează dovezi cu donaţia oferită. Astfel, contul de Twitter al filantropului a ajuns să numere în prezent peste 656.000 de urmăritori, de la 10.000, câţi avea pe 10 iulie.

În ultima săptămână a donat 4.000 de dolari pentru a ajuta o mămică singură să iasă dintr-o relaţie abuzivă, 890 de dolari pentru ca o familie nevoiaşă să cumpere produse alimentare şi alţi 675 de dolari pentru plata facturilor unui bolnav de cancer în stadiul trei. Dar nu se limitează doar la bani: pe 29 august a oferit la întâmplare, pe internet, o maşină Tesla.

Unul dintre mesajele sale chiar a fost distribuit de preşedintele american Donald Trump, după ce miliardarul a promis că va dona 30.000 de dolari unui veteran dacă mesajul lui este preluat de liderul de la Casa Albă.

Pulte deţine o companie de private equity şi a moştenit averea miliardarului William Pulte, care a fondat PulteGroup în 1956.

Din luna iulie a început să doneze mii de dolari pentru o serie de cauze bune, care au inclus acoperirea cheltuielilor de înmormântare ale unei fetiţe în vârstă de 9 ani care a murit după ce a fost sfâşiată de 3 pitbulli în timp ce se plimba cu bicicleta.   „Mulţi oameni se tem să dăruiască. Dar cred că tocmai asta reprezintă cheia fericirii în viaţă. Dacă nu oferim, suntem lipsiţi de bucurie în viaţă. Ce zici să ai grijă de tine având grijă de altcineva? Încearcă să dăruieşti“, este sfatul lui Bill Pulte.

Are în spate o întreagă echipă care se ocupă de „filantropie pe Twitter“, reuşind să sprijine oameni care au nevoie de ajutor financiar: de la familii care locuiesc pe stradă până la veterani şi profesori care au nevoie de rechizite şcolare.

„Există atâta ură pe reţelele sociale, că stau şi mă întreb cum de nu folosim toată această tehnologie pentru a face bine“, spune miliardarul.

https://twitter.com/pulte/status/1167066981373267968

Lasă un răspuns