Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

The Cave Between Worlds @ Pestera “Valea Cetatii”, Rasnov | 2 – 3 august 2019

august 2, 2019 - august 3, 2019

Evenimentul “The Cave Between Worlds” va avea loc pe parcursul a doua zile, pe 2 si 3 august 2019, in interiorul Pesterii “Valea Cetatii” de la Rasnov.
2019
99announces a new event which will take place inside the Valea Cetății Cave (The Fortress Valley): the artistic act and concept of “The Cave Between Worlds” wherefore a couple of musicians will offer their works in new shapes adapted to the environment’s requirements and therefore transformed into unique moments.

• Prima zi va fi rezervata concertelor oferite de proiectele muzicale “Alone In The Hollow Garden” si “Aktau Eos”.

• In ziua a doua, concertele vor fi sustinute de “ARAC Ensemble” si “Void Ov Voices”.

Durata reprezentantiilor artistice din fiecare zi va fi de cel mult o ora si jumatate, din motive ce tin de protejarea ecosistemului pesterii.

Pentru evenimentul “The Cave Between Worlds” vor putea fi puse in vanzare un maximum de 30 de bilete, ce vor putea fi achizitionate incepand cu data de 24.04.2019, la ora 10:00, numai de pe platforma online www.iabilet.ro si din reteaua iabilet.

Persoanele care vor achizitiona bilete la acest eveniment vor beneficia de acces la spectacolele din ambele zile, gustari si o sesiune de degustare de produse alcoolice din Republica Moldova (vin, cognac si altele).

In plus, participantii vor primi si alte doua amintiri: un tricou Rockstadt Extreme Fest 2019 si un tricou “The Cave Between Worlds 2019”. Iar, daca pana la data evenimentului “The Cave Between Worlds” acestia au cumparat si un abonament pe toate zilele la Rockstadt Extreme Fest, vor beneficia de acces pe terasa VIP din cadrul festivalului, in baza bratarii primite in cadrul evenimentului de la Pestera “Valea Cetatii”.

Biletul pentru evenimentul unic “The Cave Between Worlds” costa 1.000 RON.

Cu ocazia acestui eveniment, va fi desfasurat si un concurs cu premii constand in 30 de invitatii individuale nominale, premii ce vor fi acordate in urma unei trageri la sorti.

Mecanismul concursului:

• Durata concursului: pe parcursul a 10 saptamani, cu incepere din 29.04.2019

• Frecventa extragerilor: extragerile vor avea loc saptamanal pentru a desemna cate 3 castigatori (in fiecare saptamana)

• In fiecare saptamana, pe pagina de Facebook a evenimentului va exista o postare care va avea doua afise (Rockstadt Extreme Fest si The Cave Between Worlds) care trebuie “share-uit” public (partajat)

• La finalul saptamanii: persoanele care au dat “share” public postarii mentionate la punctul anterior vor intra intr-o extragere “random.org” in urma careia vor fi acordate 3 invitatii, fiecare pentru cate 1 persoana.

Criterii de participare: la acest concurs pot participa numai persoanele cu varsta de peste 18 ani si numai daca au cumparat deja abonament la Rockstadt Extreme Fest.

Castigatorii concursului vor beneficia de acces la eveniment pentru ambele zile, gustari, degustare de produse alcoolice din Republica Moldova (vin, cognac si altele), tricou Rockstadt Extreme Fest 2019 si tricou “The Cave Between Worlds 2019” si vor avea acces pe platforma VIP din cadrul festivalului, in baza bratarii de la pestera.

Recomandare: reluam cu aceasta ocazie recomandarea ca persoanele cu claustrofobie sa fie precaute in ceea ce priveste participarea la acest eveniment din pestera intrucat spatiile din interiorul pesterii sunt foarte inguste. De asemenea, accesul minorilor la acest eveniment chiar si insotiti nu este permisa.

The Cave Between Worlds – dark ambient și experimental cu Attila Csihar, Arktau Eos și nu numai, în peștera Valea Cetății, simultan cu Rockstadt Extreme Fest

Rockstadt Extreme Fest anunță un nou eveniment ce va avea loc în peștera Valea Cetății și prezintă conceptul “The Cave Between Worlds” în care câțiva muzicieni își vor oferi creațiile în forme adaptate la condițiile mediului și transformate de acestea în momente unice.  Ce-i leagă pe acești artiști este interesul pentru cele mai sumbre și mai sălbatice tendințe din muzica experimentală, în special din dark ambient și pentru expresiile alcătuite prin reverberații, care vor fi amplificate în moduri fantastice de natura peșterii.

Evenimentul se va desfășura simultan cu festivalul Rockstadt Extreme, deja notoriu în țară și în Europa de est și sud-est, anul acesta programat pentru intervalul 1–4 august, când se va consuma ediția cu numărul șapte. Pentru acest eveniment debut, sunt confirmate patru concerte distribuite pe două zile.

Attila Csihar va fi prezent aici cu proiectul său – Void ov Voices –  alături de Arktau Eos, Alone in the Hollow Garden și ARAC.

În trecutul relativ recent s-a constat o deschidere uriașă și o diversitate în creștere în alegerea spațiilor pentru evenimentele în care muzicienii sunt actori principali. Exemplele de concerte susținute altcumva decât pe scenele obișnuite amplasate în săli, cluburi și pe terenuri întinse, cucerite pentru câteva zile pe an de câte un festival, se găsesc în toate stilurile, de la muzica experimentală la metal și country până la hip hop. Pentru comunitatea europeană asociată muzicii metal, Prophecy Fest, eveniment care se desfășoară într-o peșteră din Germania, formată natural în Epoca de Piatră, a creat un precedent care a stârnit laude în toată lumea. De partea cealaltă, în Tennessee, seria de evenimente Bluegrass Underground – în care artiști internaționali din genuri diferite concertează la 10 metri sub pământ – produce de asemenea ecouri peste tot. Acestea sunt doar două dintre exemple. În Valea Cetății din Râșnov se organizează de ani buni, săptămânal, concerte ale Filarmonicii din Brașov, iar vara lui 2019 urmează să fixeze o premieră în underground.

Sunetul este strict dependent de mediu, deci nu poate exista în vid. Fiecare tip de arhitectură și spațiu au deja un sunet propriu. De aceea, spațiul și muzica live se află într-o relație foarte strânsă. E lesne de înțeles de ce mulți din lumea muzicii se îndreaptă tot mai mult către spații considerate până mai deunăzi neconvenționale, cum ar fi bisericile sau catedralele și peșterile. Pe de-o parte, spațiile religioase impun o acustică unică datorată geometriilor arhitecturale și, apoi, sunt responsabile de un simbolism foarte puternic în percepția asculătorului. De cealaltă parte, peșterile, prin formă și materialitate oferă o gamă foarte complexă de semnale acustice, iar rezonanța și reverberațiile naturale influențează simțurile ascultătorului într-o manieră spectaculoasă.

Prima zi din „The Cave Between Worlds” va fi 2 august, destinată celor de la Arktau Eos și Alone in the Hollow Garden. Grupul finlandez Arktau Eos va fi prezent pentru a doua oară în România și va impune un nou moment din existența acestuia ca o „paradă fantomatică de sunete și imagini obscure”. Cei care au participat la concertul lor din Club Fabrica în 2012 au rămas cu o amintire zguduitoare care probabil îi va urma toată viața. Tipul de ambient cu care Arkatau Eos operează poate fi descris ca fiind calm și cavernos în egală măsură, cu secvențe de șoc identice cu ceea ce percepe un individ în prag de iluminare. „Erēmos” este cel mai recent material al finlandezilor, ale cărui variații au fost oferite publicului european cu prilejul unui turneu susținut în luna martie, alături de reprezentanții psychedelic forest folk-ului din Tampere, Hexvessel.

Alone in the Hollow Garden este în mod clar cel mai potrivit proiect care poate apărea pe aceeași scenă cu Arktau Eos. Condus de Dan Șerbănescu de la Tanz Ohne Musik, proiectul are ca scop reîntoarecerea către rădăcinile ritual ambient-ului și fazelor experiementale care au prins formă în anii ’90. Totuși, construcția sonică se află la intersecția dintre tradiție și contemporaneitate. Se folosesc în acest scop instrumente cu istorie vastă, de la cele acustice la instrumente de suflat, percuție și ritual, cu sunete preluate într-o formă inedită prin alăturarea sintetizatoarelor analogice și modulare, precum și a instrumentelor deosebite construite de însuși Dan Șerbănescu. Încărcat la maxim cu ezoterism, Alone in the Hollow Garden ia ascultătorul în grijă prin a-i oferi mediul perfect de contemplare și meditație.

Void ov Voices, one-man-band-ul lui Attila Csihar – recunoscut pentru lunga sa activitate ca vocalist în Mayhem și Tormentor, plus alte participări în proiecte memorabile ca Sunn O))) – va face și mai mult întuneric în peștera Valea Cetății în data de 3 august. Aici, vocea lui Attila este singurul instrument care se transformă într-o creatură gigantică prin intermediul looper-erelor și efectelor. Misiunea lui Attila cu acest proiect nu este să înregistreze și să lanseze albume, ci să transmită forțe bizare acolo unde contează, adică în interiorul grupurilor de oameni. Primul concert Void ov Voices a avut loc în Moscova, în 2008, alături de venerații ambient-jazzers Bohren & der Club of Gore. De-atunci, Attila a mers cu acest proiect peste tot, inclusiv Australia și Japonia și a colaborat cu Ulver,  Merzbow și mulții alții, în paralel cu trupele de metal sau experimental din care face parte.

În ziua rezervată lui Attila Csihar va avea loc și premiera proiectului ARAC, despre care știm la ora actuală că a pornit odată cu un manifest prin care muzicienii creatori de frecvențe și armonii care transcend spațiul și timpul se adresează planetei cu privire la distanța imensă care s-a format între oameni și mediul înconjurător. Adrian Tăbăcaru, percuționist renumit în scena locală și muzica de orchestră, fost membru în trupa de death metal Taine, s-a alăturat în acest proiect lui Costin Chioreanu, artist plastic cunoscut grație ilustrării materialelor unora dintre cele mai respectate trupe ale momentului. Este în același timp un chitarist care s-a remarcat prin autenticitate și a avut onoarea să înregistreze muzică alături de David Tibet, sau de mai sus menționatul Attila Csihar. Din ansamblul lor face parte o voce puternică, străină de orice formă de previzibil, întrupată de artista greacă Sofia Sarri, care a explorat de-a lungul timpului o plajă foarte largă de stiluri, de la avant-garde, metal și post-rock, la free jazz, improviație, coruri polifonice, fără să omită latura folk pe care a cultivat-o în locul de origine, insula Creta.

Concertele din cadrul seriei „The Cave Between Worlds” nu vor avea o durată mare și vor fi limitate la doi artiști pe zi pentru a proteja ecosistemul din peștera Valea Cetății.

Mai multe informații despre bilete la evenimentul “The Cave Between Worlds” vor fi publicate in cursul zilei de luni, 22.04.2019.

Acest eveniment este destinat unui numar limitat de spectatori, conform capacității autorizate pentru peștera Valea Cetății. De asemenea, accesul in peșteră nu este recomandată persoanelor claustrofobe deoarece culoarul de acces este foarte îngust.

————————

What bonds these artists together is the interest in the bleakest and wildest tendencies of the experimental music, especially the dark ambient and the reverberation-built expressions which will be wonderfully amplified by the cave’s structure.  The event is set during Rockstadt Extreme Fest which is already famous in the Eastern and South-Eastern Europe. This year will be the seventh edition taking place between the 1st and the 4th of August. This debut includes four separate performances, spread across two days.  Attila Csihar will attend with his project Void ov Voices, together with Arktau Eos, Alone in the Hollow Garden and ARAC.

Recently, there has been observed a huge openness and increased diversity towards the selection of suitable spaces for live performances with musicians in leading roles. There are various instances of events happening in other environments than the usual stage of a venue, club or festival. These instances apply to various genres, from experimental to heavy metal, country and hip hop. For the European metal heavy community, Prophecy Fest, set in a natural cave from the Stone Age in Germany, has been widely acclaimed. On the other side of the ocean, in Tennessee the Bluegrass Underground series echoes all around the globe where international artists perform 10 meters underground. These are just two of many examples. In Romania, the Valea Cetății Cave has been hosting on weekly basis concerts of the Philharmonic of Brașov and this summer will bring a premiere of the underground.

The sound depends fully on the environment so it cannot be heard in the void. Each type of architecture brings its own sound. This is why the relationship between music and space is so tight. It’s easy to figure out why many people involved in the music field go more and more towards spaces which were labelled as unconventional until recently such as churches or cathedrals and caves. On the one hand, the religious places urge unique acoustics given by the architectural geometry and they are the cause of a powerful symbolism found in the listener’s perception. On the other hand, the caves with their structure offer a very complex range of acoustic waves while the natural resonance and reverberation influence in a spectacular manner the listener’s sense.

The first day of “The Cave Between Worlds” will be the 2nd of August, belonging to Arktau Eos and Alone in the Hollow Garden. The Finnish group Arktau Eos will be for the second time in Romania and will assert a new moment in its existence described as a “ghastly and wondrous parade of cryptic images and sounds.” Those who attended their performance in Fabrica venue in 2012 were filled with lurid memories and perhaps haunted by them for the rest of their lives. This type of ambient brought up by Arktau Eos can be equally classified as calm and cavernous, bringing shock sequences identical to what an individual feel on the brink of illumination. “Erēmos” is the title of their latest record and its variations were offered to the European public during a tour in which they embarked along with the psychedelic forest folk gang from Tampere, Hexvessel.

Clearly, Alone in the Hollow Garden is fitted enough for a supportive Arktau Eos performance. Led by Dan Șerbănescu of Tanz Ohne Musik, this project aims to achieve a reconnection with the roots of the ritual ambient and the experimental music in the ’90s. However, this sonic construction is found at the crossroads between tradition and contemporaneity. It is worthy of mentioning the use of old acoustic, wind, percussion and ritual instruments. Their sounds are rendered in new forms through the use of analogue and modular synthesizers and also the instruments built by Șerbănescu himself. Fully charged with the esoteric feeling, Alone in the Hollow Garden takes the listener in its hands and brings the proper environment for contemplation and meditation.

Void ov Voices, Attila Csihar’s one-man-band–the singer is renowned for his long term activity in Mayhem, Tormentor and the involvement in other remarkable projects such as Sunn O)))–will make the cave’s darkness more intense than the usual on the 3rd of August. In this case, the vocals are the single instruments used and they transform gradually into a giant creature through loop machines and various effects.

Attila’s mission with this project is not to record and release the music but to convey outlandish forces within the most relevant circumstance which means the presence of any group of individuals.

The first ever performance of Void ov Voices took place in Moscow, 2008, along with the revered ambient-jazzers of Bohren & der Club of Gore. Attila Csihar took this project in various places including Australia and Japan and involved collaborative sets with Ulver, Merzbow and many others while he was still engaged in his main bands.

This second day of “The Cave Between Worlds” marks also the premiere of ARAC project. What we know so far about this is that everything started with a manifest. Through this, the creators of frequencies and melodies which transcend the space and time attempt to speak to our planet regarding the huge distance between human and environment.

Adrian Tăbăcaru is a renowned percussionist of the local scene and the orchestral music and a former member of the death metal group Taine. He joined Costin Chioreanu in this project, a visual artist who illustrated records signed by some of the most respected bands of today.

He is also a guitar player who made himself conspicuous through authenticity and had the honour to record music with David Tibet or the same Attila Csihar. Their manifest involves also a powerful voice which is alien of any predictable means, embodied by the Greek singer Sofia Sarri.

Over the years she explored a very wide range of styles, from avant-garde, metal and post-rock to free jazz, improvisation and polyphonic choirs, without stepping over the leaning for folk music, which she developed while trekking the place of origin, Crete.

Each concert of “The Cave Between Worlds” will not run long and will be limited to two artists per day by reasons of protecting the cave’s ecosystem.

More info about this event will follow on Monday, April 22, 2019. “The Cave Between Worlds” addresses to a small attendance giving the overall capacity of the cave. Accessing the cave is not suitable for claustrophobic people since there is a pretty narrow entrance.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman, Libmag, Casa de Balet si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.

Detalii

Începe:
august 2, 2019
Se termină:
august 3, 2019
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
, , ,

Organizator

Rockstadt
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Pestera “Valea Cetatii”, Rasnov |
Brasov, România + Hartă Google

Lasă un răspuns




RSS
Follow by Email
Set Youtube Channel ID