Expoziţia „Arta în Jocurile Video Made in RO” va fi vernisată marţi, de la ora 19.00, la Goethe-Institut, Pavilionul 32 (Calea Dorobanţi 32), în cadrul celei de-a doua ediţii a Bucharest Gaming Week
Expoziţia „Arta în Jocurile Video Made in RO”, care va fi deschisă până sâmbătă, are scopul de a scoate în evidenţă talentul artiştilor români care creează în studiourile de gaming din România, accentuând încă o dată că jocurile video sunt produse culturale aşa cum industria jocurilor video este parte a industriilor creative.
Publicul va putea admira peste 25 de lucrări realizate pentru jocuri româneşti precum Door Kickers Action Squad şi Door Kickers 2, Gibbous: A Cthulhu Adventure, Unbound, Yaga, Second Hand: Frankie’s Revenge sau Outcast Oddysey.
Artiştii expozanţi vor fi Adrian Crucean, Elias Frost şi Andi Bogaciev (KillHouse Games), Liviu Boar (Stuck In Attic), Olga Ciob (Alien Pixel Studios & Square Heads Games), Flaviu Haitonic & Alexandru Munteanu (Breadcrumbs Interactive), Cosmin Podar & Gabriel Tanko (Rikodu) şi Alexandra Ujeucă şi Cosmin Genete (Bandai Namco).
În acelaşi spaţiu, Goethe-Institut organizează o petrecere de game music, vineri, începând cu ora 22.00. Petrecerea îi va avea în centru pe Patric Catani, care va prezenta ultimele soundtrack-uri pentru jocurile BattleBlock Theater şi Pit People şi pe Minus (Daniel Stanciu) care se va folosi în mix-ul său de Gameboy / Nanoloop, Digitone şi de sintetizatorul Volca de la Korg.
Expoziţia şi petrecerea se înscriu în seria de evenimente Goethe-Institut dedicată sferei Games & Gaming, care explorează relevanţa socială a fenomenului. Alte două acţiuni organizate de institut în acest an au fost concertul “Game Heroes” în cadrul căruia Orchestra Naţională Radio a intepretat muzică din jocurile video şi “Games and Politics”, o expoziţie şi un game jam bazate pe jocuri care abordează teme politice.
În cadrul Săptămânii Filmelor pentru Gameri de la Grand Cinema & More, pasionaţii fenomenului esports pot vedea sau revedea în cinema-ul de la Băneasa Shopping City unele dintre cele mai îndrăgite filme inspirate din jocuri video sau documentare despre viaţa jucătorilor profesionişti de sport virtual. Filmele vor rula de marţi până vineri, începând cu ora 11.00 iar intrarea este liberă.
Din program: Marţi va fi proiectat „Free To Play” (2014) – un film produs de către compania Valve, care urmăreşte vieţile a trei tineri jucători profesionişti de Dota 2: Benedict „hyhy” Lim, Danil „Dendi” Ishutin şi Clinton „Fear” Loomis care au participat la The International, la acea vreme cel mai faimos şi lucrativ turneu de eSports din lume, cu premii de 1.000.000 de dolari.
Miercuri: „Warcraft. The Beginning” (2016) – inspirat de celebra franciză de jocuri video, Warcraft este regizat de Duncan Jones, autorul apreciatelor filme Moon şi Source Code.
În Warcraft, lupte cumplite zguduie planeta Azeroth, căci oamenii trebuie să înfrunte orcii pentru a înclina o dată pentru totdeauna balanţa unei confruntări milenare. Cu regele Llane Wrynn şi regina Taria de partea sa, Anduin trebuie să facă tot ce-i stă în puteri pentru ca omenirea să câştige războiul.
Joi: „All Work All Play: The Pursuit of Esports Glory” (2015) – Filmul documentează creşterea uluitoare pe care o are fenomenul esports în ultmii ani, urmărind câteva echipe profesioniste de League of Legends în drumul lor către Campionatul Mondial Intel Extreme Masters.
Vineri: „Assassin’s Creed” (2016) – Marcat de tragedie la o vârstă fragedă, Cal Lynch (Michael Fassbender) este un condamnat la pedeapsa capitală, care primeşte o neaşteptată şansă de a trăi datorită activităţilor misterioase ale Abstergo Industries. Printr-o tehnologie revoluţionară care deblochează amintirile genetice din ADN-ul său, Cal este trimis înapoi în timp şi începe să dobândească capacităţile fizice şi cunoştinţele necesare pentru a demola organizaţia opresivă a Cavalerilor Templieri în prezent.
Evenimentul central al Bucharest Gaming Week se va desfăşura la Romexpo, Pavilionul B, în perioada 8-9 decembrie, şi oferă vizitatorilor o multitudine de activităţi şi turnee, aduce în acelaşi loc producători din industria de gaming ca parteneri şi expozanţi, youtuberi îndrăgiţi de comunitatea de gaming şi jucători pasionaţi.
Bucharest Gaming Week este organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB în parteneriat cu Gaming Week.