Preotul italian Giuseppe Berardelli, în vârstă de 72 de ani, care a donat un ventilator unui tânăr pacient cu coronavirus pe care nu-l cunoştea, a murit de aceeaşi boală, scrie BBC, citat de news.ro.

Părintele Berardelli a murit în spitalul din comuna Lovere, regiunea Bergamo, unul dintre cele mai afectate oraşe de virus din Italia.

Cel puţin 50 de preoţi au murit din cauza noului coronavirus în Italia.

Cea mai afectată ţară din lume cu 6.077 de decese până acum, Italia este în carantină totală în încercarea de a opri răspândirea infectărilor din cea mai lovită regiune de nord, Lombardia.

Coronavirusul s-a răspândit rapid pe glob, afectând mai mult de 160 de ţări şi cauzând moartea a 16.000 de persoane.

Sunt mai mult de 400.000 de cazuri confirmate în lume. Europa este acum epicentrul crizei iar Statele Unite se confruntă cu numeroase cazuri.

Giuseppe Berardelli, principalul preot din oraşul Casnigo, a murit săptămâna trecută în spitalul din Lovere.

Potrivit spitalului, el a refuzat să folosească ventilatorul pe care enoriaşii l-au cumpărat pentru el, alegând să-l ofere unui pacient mai tânăr.

Locuitorii din Casnigo l-au aplaudat de la ferestre şi balcoane atunci când sicriul preotului a fost purtat către cimitir. Nu a existat o înmormântare.

Marţi, Papa Francisc s-a rugat pentru doctorii şi preoţii care au murit, „mulţumind lui Dumnezeu pentru exemplul lor eroic în a-i sluji pe cei care erau bolnavi”.

Italia a închis majoritatea afacerilor şi a interzis publicului adunările la nivel naţional din 12 martie, în încercarea de a opri propagarea virusului.

Barurile, restaurantele şi majoritatea magazinelor au fost închise, dar şi şcolile şi universităţile.

Carantina a fost extinsă şi premierul Giuseppe Conte a anunţat că acest lucru a ajutat ca sistemul „să nu intre în colaps”.

Marţi, a fost anunţată o uşoară scădere a ratei infectărilor pentru a treia zi consecutiv. Dar mai mult de 600 de decese pe zi, departe de a controla răspândirea pandemiei.

Italia a înregistrat 63.927 cazuri de Covid-19, boala cauzată de virus. Până acum au fost raportate 6.077 decese şi 7.432 de persoane au fost externate din spital după ce s-au vindecat.

Însă numărul celor infectaţi ar putea fi mai mare. Angelo Borrelli, şeful Protecţiei Civile din Italia, a declarat, marţi, pentru cotidianul La Repubblica că este posibil ca numărul cazurilor să fie de zece ori mai mare în realitate. „În următoarele ore… vom vedea dacă curba de creştere s-a aplatizat”, a precizat el.

Lasă un răspuns