Computerele tomografe ultraperformante pot să detecteze prezența noului coronavirus în organism cu o acuratețe chiar mai mare decât testele PCR, a declarat un radiolog de la Centrul Medical de Diagnostic si Tratament “Dr. Victor Babeș” din București.

Computerele tomografe pot să detecteze mult mai bine infecția COVID-19 decât testele PCR

Dr. Mihaly Enyedi, coordonatorul compartimentului de imagistică de la Centrul Medical de Diagnostic si Tratament “Dr. Victor Babeș” din București, a declarat faptul că prezența noului coronavirus în organism poate fi detectată cel mai bine cu ajutor unor computere tomografe performante.

“Sunt studii care au apărut încă din ianuarie în China, în care a fost o perioadă când testele de real time PCR au fost înlocuite cu testele de tomografie computerizată întrucât imaginile sunt atât de specifice, întrucât pe studiile făcute acolo s-a arătat faptul că acestea au o sensibilitate și o specificitate mai mare decât teste PCR”, a declarat Dr. Mihaly Enyedi.

Mai mult decât atât, se pare că metoda de identificare a infecției COVID-19 cu ajutorul computerului tomograf poate fi aplicată și în cazul persoanelor infectate, dar care sunt asimptomatice.

“Din ce am văzut și din ce studii am citit, virusul, odată prezent, dă modificări pulmonare. Că sunt mai mici și modificările, deși vizibile, nu dau simptome, adică dispnee, sau că sunt mai mari și atunci dau simptome mai mari, sunt totuși modificări.

Lasă un răspuns