Elevii din Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat land german, sunt obligați să poarte masca inclusiv la orele de curs, iar cei care nu respectă această măsură de protecţie se pot aştepta chiar să fie exmatriculați, scrie Deutsche Welle.

Germania a raportat 1.445 de cazuri noi de infecții cu coronavirus în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de cazuri înregistrat de la 1 mai. Cu toate că în ultima săptămână numărul cazurilor de COVID-19 a crescut, multe școli din Germania s-au redeschis.

În landul cel mai populat al Germaniei, Renania de Nord-Westfalia (cu 5500 de şcoli şi aproximativ 2,5 milioane de elevi), şcoala a reînceput miercuri.

Elevii purând mască timpul orelor, într-o școală din Schwerin, capitala landulului Mecklenburg-Pomerania Inferioară, Germania.

Elevii sunt obligați să poarte mască inclusiv în clasă. Astfel speră guvernul de land să evite răspândirea coronavirusului.

Permanent cu masca pe față „Mă enervează!”, mărturisește Christopher Niiaddysai, un elev care mai are doi ani și dă bacalaureatul, potrivit Deutsche Welle. Nu pot să respir cum trebuie. Așa n-ai cum să înveți, să te concentrezi.

Christopher, un elev din Germania care a reînceput școala: Obligativitatea purtării măștilor de protecție este valabilă până cel puțin la sfârșitul lunii august. Elevul speră să poată scăpa de mască măcar în clasă.

Același lucru și-l dorește și colega sa, Amelie Gerhardt. „Doar în curtea școlii, mai merge”, spune ea.

„Este mult mai plăcut să ne putem zâmbi unul altuia când ne privim, când stăm de vorbă. Amelie: Pentru a evita contaminarea, Amelie spune că păstrează distanța. Apoi dispare în incinta școlii, nu înainte de a-și dezinfecta mâinile.

Aproximativ 2,5 milioane de elevi din North Rhine-Westphalia au reînceput școala pe 12 august

Directoarea școlii din Bonn, Ursula Dreeser, explică măsurile de protecție impuse în instituție: diverse căi de acces pentru elevi, aerisirea încăperilor, păstrarea distanței inclusiv în pauze.

Femeia a povestit că a luat-o prin surprindere decizia guvernului regional de a impune purtarea măștii şi în clasă, Renania de Nord-Westfalia fiind singurul din cele 16 landuri federale care a adoptat o asemenea măsură.

Am fost șocată fiindcă nu-mi pot imagina cum reziști după ce poate ai călătorit cu autobuzul sau trenul tot purtând mască, apoi rămâne permanent pe față.

Directoarea școlii din Bonn: Pedepse pentru elevii care nu poartă mască Elevii care nu poartă mască la școală se pot aştepta chiar să fie exmatriculați

Directoarea școlii este pentru purtarea măștii. Conform ministerului de resort, nerespectarea acestei reguli ar putea duce chiar și la exmatriculare.

„Transpiri și cândva începe să te enerveze. Pe de altă parte, nici nu știu ce e mai bine. În orice caz, este mai bine să te protejezi decât să te îmbolnăvești.

Ursula Dreeser: Câțiva kilometri mai la sud, la gimnaziul „Friedrich Ebert”, profesorul Stephan Grothe este conștient că masca de protecție este incomodă. Dar nu cred că avem altă soluție. Este pentru sănătatea tuturor și este dovedit faptul că purtarea măștii are sens.

Stephan Grothe: Regulile diferă de la land la land, de la oraș la oraș, de la școală la școală La gimnaziul Friedrich Ebert au fost create căi de acces cu sens unic pentru elevi. La „Bonns Fünfte” curtea școlii este folosită din plin. Lecții afară, la aer curat.

Reguli stricte de igienă în şcoli, valabile la nivelul întregii ţări, vor fi în continuare aplicate pentru a împiedica răspândirea pandemiei.

Salutul cu contact direct la nivelul pielii este interzis. Se recomandă de asemenea elevilor, pe cât posibil, să nu-şi atingă faţa cu mâinile, iar după fiecare oră de curs, clasa trebuie aerisită.

Lasă un răspuns