Filmul ”Spider-Man: Into the Spider-Verse”, nominalizat la Globurile de Aur în categoria ”cel mai bun film de animaţie”, a intrat pe prima poziţie în box-office-ul nord-american, potrivit estimărilor publicate duminică de compania de specialitate Expozitor Relations.
          
Salutată de critici şi apreciată de spectatori, pelicula – care prezintă o versiune inedită a lui Spider-Man, binecunoscutul super-erou din benzile desenate Marvel – a obţinut încasări de 35,4 milioane de dolari în primele trei zile de prezenţă în cinematografe.


Cu o regie semnată de Bob Persichetti şi Peter Ramsey, animaţia îl are ca protagonist pe Miles Morales (cu vocea actorului Shameik Moore), un adolescent portorican şi afro-american din Brooklyn, ale cărui puteri supranaturale se activează după ce vizitează o staţie de metrou abandonată împreună cu unchiul său (Mahershala Ali).

Acţiunea este plasată într-un ”multivers”, un spaţiu alcătuit din mai multe universuri posibile, denumit ”Spider-Verse”, în care acţionează mai mulţi supereroi.
               

Clint Eastwood (88 de ani) revine pe marile ecrane în dublă ipostază, de regizor şi actor, cu pelicula ”The Mule”, o altă premieră a weekend-ului trecut, intrată direct pe poziţia a doua.


Filmul, o dramă despre un horticultor de 90 de ani, veteran din cel de-Al Doilea Război Mondial, prins în timp ce transporta cocaină în valoare de trei milioane de dolari pentru un cartel mexican de droguri, îi are în distribuţie pe Bradley Cooper şi pe Taissa Farmiga.

Podiumul este completat de animaţia „Grinch”, cu încasări de 11,6 milioane de dolari peste week-end şi un total de 239,3 de dolari în şase săptămâni de proiecţii pe ecrane.

              
Pe locul al patrulea regăsim un alt film animat – un gen foarte popular înainte de Crăciun – „Ralph Breaks the Internet”, cu 9,6 milioane de dolari obţinuţi în week-end şi cu 154,5 în patru săptămâni de la lansare.
                
Top 5 este completat de „Mortal Engines”, un film SF co-scris şi co-produs de Peter Jackson, a cărui acţiune are loc într-o lume post-apocaliptică, în care oraşele se pot deplasa dintr-un loc într-altul şi se devorează unele pe celelalte pentru a supravieţui.

În regia lui Christian Rivers, cu o distribuţie în care-i regăsim pe Hera Hilmar, Robert Sheehan şi Hugo Weaving, filmul, cu încasări de 7,5 milioane de dolari în primul week-end în cinematografe, spune povestea a doi tineri care se întâlnesc în Londra şi încearcă să oprească o conspiraţie.

Lasă un răspuns