Celulita, numită și piele cu aspect de coajă de portocală, este o problemă care le afectează mai ales pe femei. De fapt, adânciturile inestetice de pe coapse, picioare, brațe sau din zona abdomenului apar la circa 80% dintre femei.
Bărbații sunt mai puțin afectați de celulită. Deși este vorba despre o problemă cu aspect cosmetic pentru femeile în cauză, celulita este și o sursă de disconfort psihic.
Zaţul de cafea, în loc să fie aruncat, poate fi folosit ca scrub împotriva celulitei! Şi chiar dă rezultate remarcabile!
Zaţul de cafea stimulează circulaţia sanguină în zonele afectate de celulită şi ajută la îndepărtarea toxinelor din ţesut pentru a face loc nutrienţilor importanţi, precum Vitamina A.
Multe companii cosmetice folosesc cafeaua precum ingredient principal în produsele lor anticelulitice. Dar de ce sa cheltuieşti destul de mulţi bani pe creme atunci când îţi poţi face singură, chiar acasă la tine, un scrub anticelulitic cu zaţ de cafea?
Ai nevoie de o jumătate de ceaşcă de zaţ de cafea şi o lingură cu ulei de măsline. În loc de ulei de măsline poţi folosi şi loţiune sau ulei de corp pentru copii). Amesteci bine zaţul cu uleiul până când vei obţine o pastă.
Cu pasta obţinută trebuie să îţi masezi zonele afectate de celulită, chiar şi dacă doare puţin. Atunci când pielea ta se înroşeşte puţin de la scrubul pe bază de cafeină poţi să te aştepţi la rezultate bune.
Repetă masajul cu acest scrub de două ori pe săptămână, cel puţin o lună, pentru a vedea rezultatele bune.
Atunci când aplici cafeaua pe zonele în care celulita şi-a făcut simţită prezenţa vei observa în scurt timp îmbunătăţiri. Pielea va deveni mai fină, mai fermă, iar aspectul de coajă de portocală va fi diminuat.
Trebuie să mulţumim cafeinei pentru aceste rezultate remarcabile deoarece această substanţă-minune stimulează circulaţia sanguină şi are un efect tonifiant asupra pielii.
Un alt mod pentru a reduce celulita cu ajutorul cafeinei îl reprezintă împachetările cu zaţ de cafea. După ce îţi masezi zonele afectate cu scrubul din zaţ de cafea şi ulei de măsline acoperă-le cu folie alimentară şi aşteaptă circa 30 de minute să îşi facă efectul. Te poţi deplasa prin casă pentru a stimula circulaţia sângelui. Apoi fă un duş şi relaxează-te!
În aproximativ o lună vei vedea cum împachetările cu zaţ de cafea încep să câştige războiul împotriva celulitei.
Un mod de viață sănătos pentru a controla celulita
Alimentația echilibrată și fără grăsimi este o condiție pentru a deține controlul pe termen lung asupra celulitei. Din meniul dumneavoastră este bine să acordați prioritate hranei cu potențial nutritiv ridicat, cu multe legume și fructe. Acestea sunt deseori alimentele care împiedică supraaciditatea din corp având un efect preventiv. Evitați grăsimile ascunse din produsele din carne , din semipreparate și dulciuri.
Totodată, cofeina, țigările și alcoolul au un efect negativ asupra aspectului pielii. Este important să beți multă apă ,care contribuie la eliminarea toxinelor din corp.
Terapiile alternative pentru ameliorarea aspectului de coajă de portocală
Terapia nutrițională ajută la netezirea țesutului conjuctiv. În acest caz este necesar siliciul prezent în cartofi, mei și grâu. Și potasiul este un mineral important care ajută la deshidratare și care despovărează țesutul. Bananele, cerealele integrale și fructele uscate sunt bogate în potasiu. În același timp organismul are nevoie și de betacaroten, un precursor al vitaminei A cu efect antioxidant. Vitamina C și bioflavonoidele întăresc sistemul imunitar și au un efect antiinflamator, același lucru fiind valabil și pentru zinc. De asemenea și bromelina , o enzimă care se găsește în ananas, are efect antiinflamator și ajută la detumefierea pielii.
Aromoterapia este benefică pentru ameliorarea celulitei
Pentru celulită este effcient uleiul de mușcată, de rozmarin, de grepfruit, din ienupăr sau chiparos. Aceste uleiuri pot fi folosite ca suplimente pentru baie sau masaje deoarece contribuie la echilibrarea metabolismului. Totodată, uleiul de trandafir stimulează circulația sanguină, întărește vasele și contribuie la catifelarea țesutului. Este recomandat ca adaos pentru baie, dar și pentru masaj.
Fitoterapia este de folos în „lupta” cu celulita
Ceaiurile diuretice din frunze de urzică, frunze de mesteacăn, de splinuță sau de coadă calului, slăbesc pielea. Specialiștii recomandă coadă calului care conține siliciu și ajută, în plus, la netezirea țesutului conjuctiv.
Recomandarea terapeutului pentru combaterea celulitei
– Reduceți din surplusul de greutate
– Acordați atenție alimentației sănătoase și echilibrate
– Faceți mult sport
– Evitați nicotina, cafeaua și alcoolul
sursa: click.ro